Timișoara: Dracula Film Festival cu filme în avanpremieră națională, cineconcerte și invitați străini în perioada 29 noiembrie – 3 decembrie

Dracula Film Festival organizează la Timișoara, în perioada 29 noiembrie – 3 decembrie, prima ediție a festivalului de film fantastic Dracula TiMes.

Pe lângă proiecții de filme in avanpremiera nationala, cineconcerte si invitati straini, festivalul aduce in prim-planul scenei cinematografice timisorene competitia Digital Dracula TiMes, care ofera tinerilor din Timisoara, pasionați de film si de fotografie, o platforma pentru a-si exprima creativitatea si sansa de a se apropia de lumea filmului.

Totodată, competiția isi propune sa promoveze educația cinematografica, pentru a descoperi şi cultiva noi talente in cinematografia din Romania.

Perioada de înscriere este 15 octombrie – 15 noiembrie 2023, iar tinerii cu vârste intre 16 si 29 de ani se pot inscrie cu cate un film de scurtmetraj realizat cu telefonul, filmat in Timișoara, pe site-ul digital.draculatimes.ro.

Pentru a participa la competiția Digital Dracula TiMes, filmul trebuie sa aiba o durata de maximum 3 minute si sa fie din genul horror, SF, supranatural, thriller sau fantastic.

După încheierea perioadei de înscriere, publicul si juriul vor putea vota filmele inscrise in competitie, tot pe site-ul digital.draculatimes.ro.

In data de 21 noiembrie vor fi anuntati cei sase finalisti. Acestia vor avea misiunea de a realiza un film de scurtmetraj, filmat cu un telefon mobil in Timisoara, pe perioada festivalului Dracula TiMes, 29 noiembrie – 3 decembrie. Peliculele vor fi create in baza unor cuvinte cheie, oferite de catre juriu.

In ultima zi de festival, pe 3 decembrie, la Faber, va avea loc proiectia filmelor de scurtmetraj din competitia Digital Dracula TiMes, iar echipa castigatoare, desemnata de juriul de specialisti, va primi un premiu de 500 euro.

Mai multe informatii legate de regulament si inscrieri se gasesc  pe digital.draculatimes.ro/concurs

Competitia Digital Dracula TiMes este organizata in cadrul evenimentului Dracula TiMes, parte din Dracula Film Festival, eveniment organizat de catre Asociatia Culturala FANZIN.

Dracula Film Festival are o tradiţie anuala neintrerupta in a oferi cinefililor acces direct la o mare varietate de forme de expresie ale fanteziei, de la film de arta şi documentar pana la thriller, SF sau horror, si isi propune, inca de la prima editie, din 2013, sa contureze un spaţiu de intalnire pentru pasionaţii de Fantasy & Horror.

Proiectul Dracula TiMes face parte din Programul cultural national „Timisoara – Capitala Europeana a Culturii in anul 2023” si este finantat prin programul European Echoes, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timisoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole