Timișoara: descinderi la traficanți de persoane – o familie obliga fete să se prostitueze, racolate prin metoda loverboy

Percheziții miercuri dimineața într-un dosar de trafic de persoane. Procurorii DIICOT au descins la o familie din Timișoara care racola fete vulnerabile și pe care le obliga să practice prostituția în apartamente închiriate din oraș.

În cauză s-a reținut că, suspecții au constituit, pe criteriul relațiilor de familie, un grup infracțional organizat în vederea comiterii infracțiunii de trafic de persoane. Membrii grupului au racolat mai multe persoane vătămate, profitând de starea de vulnerabilitate a acestora ( familii dezorganizate și/sau o stare materială precară), pe care le-au determinat, prin inducere în eroare, constrângere și amenințări, inclusiv prin acte de violență, să practice prostituția, sumele de bani astfel obținute fiind însușite integral de către grupul infracțional organizat. Ocazional, persoanele vătămate au fost transportate și adăpostite într-un apartament închiriat, în municipiul Timișoara, în scopul exploatării sexuale, membrii grupului racolând clienți, prin intermediul unor anunțuri postate în mediul online”, transmite DIICOT.

Una dintre fete, racolată prin metoda loverboy, a fost transportată în Germania și determinată să practice prostituția în beneficiul membrilor grupului.

La sediul DIICOT Timișoara au fost aduse patru persoane, pentru a fi audiate.

La descinderi au participat și jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi ”Glad Voievod” din Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole