Timișoara: continuă campania “Lună și Bec“ de spălare a străzilor de la bordură la bordură – “buburuzele fermecate“ curăță praful și nisipul depus la marginea șoselelor

Primăria Municipiului Timișoara continuă campania de salubrizare stradală, inițiată în luna aprilie.

Campania include operațiuni de măturat mecanizat și spălare a carosabilului, pentru îndepărtarea stratului de praf și nisip acumulat la rigolele de la marginea șoselei.

În contextul în care pe anumite străzi se parchează permanent pe prima bandă de circulație, la rigole se acumulează cantități semnificative de praf și nisip. Această situație contribuie la poluarea aerului, prin emiterea de pulberi în suspensie PM10, care reprezintă un risc pentru sănătatea publică. Începând de luni – 3 iunie, se intervine pe: bulevardul Antenei, Calea Sever Bocu, Calea Aradului, str. Sf. Apostoli Petru și Pavel, Oravița, Torontalului și Gheorge Lazăr. Acțiunile de spălare vor continua pe parcursul lunii iunie, conform graficului de curățenie, care poate fi consultat pe website-ul Primăriei Timișoara, la următorul link: https://www.primariatm.ro/managementul-deseurilor-salubrizare/curatenie-pana-la-bordura“, se arată într-un comunicat de presă.

Pentru desfășurarea eficientă a acestor operațiuni de salubrizare, șoferilor le este reamintit faptul că este necesară instituirea parcării alternative a autovehiculelor și restricționarea parcării pe străzile și bulevardele vizate, în zilele și orele stabilite pentru efectuarea măturatului mecanic și spălat carosabil.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole