Timișoara: concert în premieră al chitaristului suedez Jose Gonzalez – pe 9 decembrie la Cinema Timiş în cadrul Capitalei Europene a Culturii

Jose Gonzalez, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi chitarişti suedezi, va concerta pe 9 decembrie, în premieră absolută la Timişoara, pe scena Cinema Timiş, în cadrul evenimentului „Timişoara 2023 la nesfârşit”, care va marca simbolic încheierea programului Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Evenimentul este organizat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timişoara, iar accesul publicului este liber, pe bază de rezervare.

Jose Gonzalez sărbătoreşte în acest an două decenii de la debut cu o selecţie de concerte solo speciale în Europa, albumul său „Veneer” fiind vândut în peste un milion de exemplare în întreaga lume.

Spaţiul de la Cinema Timiş este asociat în memoria timişorenilor deopotrivă cu filmul şi cu muzica, iar renovarea sa a ţinut cont de acest specific. Sala este complet echipată atât pentru proiecţii de film, cât şi pentru spectacole şi concerte. Ne bucurăm să găzduim în 9 decembrie primul eveniment muzical de anvergură internaţională în această sală multifuncţională recent redeschisă în inima oraşului„, spune Ioana Dragomirescu, coordonatoarea Cinema Timiş, într-un comunicat.

Cinema Timiş este cel de-al doilea cinematograf de tradiţie al oraşului, reabilitat de Municipalitate. Redeschis în octombrie 2023 şi administrat prin Centrul de Proiecte, acesta devine un spaţiu multifuncţional modern pentru proiecţie filme, concerte şi evenimente culturale, chiar în inima oraşului.

Amplasat în Piaţa Victoriei/Operei, vizavi de Catedrala Mitropolitană, Cinema Timiş a fost construit în anii ’80 şi a funcţionat până în 2017 sub administrarea RADEF România Film, fiind ultima dintre sălile de tradiţie ale oraşului care şi-a sistat activitatea. La subsolul cinematografului a funcţionat Club 30, cunoscut pentru concertele live şi petrecerile cu muzică retro.

„Timişoara 2023 la nesfârşit”, evenimentul dedicat închiderii oficiale a programului Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, va avea loc în perioada 7-10 decembrie 2023, în cinci locuri emblematice ale Timişoarei: Piaţa Unirii, Palatul Culturii, Cinema Timiş, Cinema Victoria şi MX – Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi”.

Evenimentul va reuni în program concerte, performance-uri, seminarii, conferinţe, toate cu acces gratuit, produse de Centrul de Proiecte al Municipiului Timişoara. Oferta culturală a lunii decembrie va fi completată de programul bogat de evenimente produse de operatori culturali, ca parte a programului Timişoara 2023.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole