Timișoara: compania Bosch înființează o nouă firmă – 1.400 de angajați ai Bosch Service Solutions vor fi transferați la noua societate

Bosch înfiinţează o nouă companie în Timişoara, Bosch Global Business Services SRL, unde va transfera cei 1.400 de angajaţi ai Bosch Service Solutions SRL.

Bosch se extinde prin înfiinţarea unei noi entităţi legale în Timişoara, Bosch Global Business Services SRL, decizie care va avea impact asupra unui număr de aproximativ 1.400 de angajaţi. Divizia Global Business Services va fi transferată din Bosch Service Solutions SRL, companie prezentă în Timişoara din 2007, către o nouă entitate juridică. Această hotărâre se bazează pe obiectivul de creştere şi consolidare a portofoliului de servicii. Schimbarea organizaţională nu va avea niciun impact asupra condiţiilor de muncă ale angajaţilor transferaţi”, precizează compania.

Cu o prezenţă globală ce cuprinde peste 12.000 de angajaţi, Bosch Global Business Services furnizează servicii end-to-end, deservind peste 300 de entităţi juridice Bosch. În Timişoara, divizia oferă o gamă de servicii administrative, îmbunătăţind eficienţa operaţiunilor interne ale Bosch. Departamentul de controlling din Timişoara gestionează o serie de servicii, de la extragerea datelor financiare, estimarea şi planificarea bugetelor şi raportarea către managementul Bosch. De asemenea, divizia livrează servicii în domeniul financiar – contabil pentru Grupul Bosch. În departamentul de resurse umane, echipa oferă sprijin esenţial pentru procesele de HR din cadrul entităţilor Grupului Bosch din regiunea EMEA. În plus, în cadrul echipei de logistică, lucrează specialişti ce oferă suport tehnic şi logistic pentru sistemele de gestionare a informaţiilor.

Mai mult, departamentul de achiziţii gestionează planificarea cererilor, selecţia furnizorilor, negocierile de preţ şi managementul contractelor, contribuind la optimizarea operaţiunilor lanţului de aprovizionare Bosch. De asemenea, entitatea gestionează şi ordinele de călătorie şi procesele pentru cererile de rambursare.

 „Continuăm să investim puternic în extinderea portofoliului nostru de servicii pentru a acoperi toate domeniile shared services şi pentru a gestiona complexitatea sarcinilor pentru echipele stabilite” , a declarat Martin Gladigow, director general al Bosch Global Business Services în Timişoara.

Bosch Global Business Services se află printre cele mai mari centre de Shared Services din Europa de Est.

Cu peste 10.000 de angajaţi în întreaga lume, Bosch Service Solutions este un furnizor internaţional de servicii bazate pe tehnologie. Centrul din Timişoara este un jucător cheie în livrarea serviciilor IT şi software pentru Grupul Bosch şi clienţii externi, care operează în diverse sectoare de afaceri, cum ar fi automotive, telecomunicaţii şi producţie. Compania oferă servicii în 15 limbi străine.

Începând din anul 2007, Bosch Service Solutions din Timişoara a furnizat servicii pentru Grupul Bosch şi piaţa din România. 2010 a marcat începutul colaborării cu Global Business Services. La finalul anului trecut, în cele două entităţi din Timişoara lucrau aproximativ 2.000 de angajaţi.

Bosch în Timişoara recrutează activ noi talente care să se alăture ambelor divizii, conectate la nivel global, unde angajaţii au capacitatea de a modela viitorul, zi de zi, prin intermediul activităţii lor. Bosch oferă oportunităţi de carieră pe diverse niveluri de expertiză, în diferite domenii de activitate: contabilitate, controlling, achiziţii, logistică, project management, software development, asistenţă IT şi altele”, mai arată compania.

Grupul Bosch este prezent de 29 de ani în România şi are aproximativ 9.830 de angajaţi în şase entităţi. În 2022, Bosch a generat vânzări consolidate în valoare de 512 milioane de euro pe piaţa din România. Valoarea totală netă a vânzărilor, incluzând vânzările companiilor neconsolidate şi livrările interne către afiliaţi, a ajuns la 2,1 miliarde de euro. Pe lângă centrele sale de cercetare şi dezvoltare din Cluj şi Bucureşti şi fabricile din domeniul Soluţiilor de mobilitate din Cluj şi Blaj, Bosch mai operează o unitate de producţie din domeniul Tehnologiei industriale, tot la Blaj, precum şi un centru pentru soluţii de externalizare a proceselor de afaceri, la Timişoara. În Bucureşti, Bosch administrează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor de activitate Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, tot în capitala României se află şi o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa aparatelor electrocasnice.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 421.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2022). Compania a generat vânzări de 88,2 miliarde de euro în anul 2022. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Mobilitate,Ttehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproximativ 470 de filiale şi companii regionale din peste 60 de ţări. În 136 de locaţii de pe tot globul, Bosch are aproximativ 85.500 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare, dintre care aproape 44.000 sunt ingineri software.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole