Timișoara: cinematograful de 16 milioane de lei gata de inaugurare – are 490 de locuri și o sală multifuncțională în locul fostului Club 30

Primarul Dominic Fritz a anunțat astăzi că la Cinema Timiș sunt de derulare ultimele finisaje, obiceiul fiind gata de inaugurare în perioada următoare.

Potrivit edilului, valoarea contractului de execuție este de peste 16 milioane de lei (fără TVA), proiectul fiind finanțat prin bugetul local și cu sprijinul Ministerului Culturii, prin bugetul de stat.

Am început șantierul în februarie 2022 și lucrarea e aproape de finalizare. Constructorul a montat ecranele pentru informare și promo, și termină ultimele detalii la cele două săli de la Cinema Timiș. Este al doilea cinematograf pe care îl redăm comunității, după Cinema Victoria, și care va rămâne moștenire a Capitalei Europene a Culturii. Cinematograful are două săli: o sală multifuncțională în locul fostului Club 30 unde vor putea avea loc concerte și piese de teatru independent și o sală cu 490 de locuri care va găzdui filme, spectacole și concerte pentru publicul larg“, a declarat Dominic Fritz.

Cinema Timiș se alătură astfel cinemografului Victoria care este deja în circuitul cultural al orașului.

Primăria Timișoara mai are în derulare lucrări de reabilitare la cinematograful Studio, pe str. Nicolaus Lenau nr.2, cu o valoare de peste 11 milioane de lei și la cinematograful Dacia, de pe str. Burebista, nr.7, cu o valoare de aproape 9 milioane de lei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole