Timișoara: cinci oferte depuse la licitația pentru construirea liniei ferate către Aeroportul Traian Vuia – proiectul prevede construcția unei noi stații echipată cu două linii de garare

Sucursala Regională de Căi Ferate Timișoara a primit cinci oferte la licitația pentru construirea liniei ferate către Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara, se arată într-o informare de presă.

Contractul vizează modernizarea întregii lungimi de 5,2 km a liniei existente Timișoara Est – Radna, construirea unei linii de cale ferată duble și electrificate către Aeroport pe o distanță de 5 km, și construcția unei noi stații CF în apropierea Aeroportului, echipată cu două linii de garare. Companiile care au depus oferte sunt: PORR Construct; FCC Construccion SA; Swietelsky Construct, Precon Transilvania SRL în asociere cu Homlok România Kft. și Drum Asfalt; BAWI Construction (fosta WIEBE România) în asociere cu Constructim SA“, mai arată sursa citată.

Proiectul are o valoare estimată de 323.297.762,98 lei fără TVA și este finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Lucrările vor dura 30 de luni, cu opt luni pentru proiectare și 22 de luni pentru execuție.

Modernizarea infrastructurii va permite creșterea vitezei maxime de circulație pentru trenurile de marfă la 80 km/oră și pentru trenurile de călători la 120 km/oră.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole