Timișoara: Celebrating Trouble.Choreographic Convention – program dedicat artelor performative și multidisciplinare între 4 și 8 octombrie – cinci spectacole de dans&performance în premieră în România

În perioada 4-8 octombrie 2023 se va desfășura la Timișoara Celebrating Trouble. Choreographic Convention, un program dedicat artelor performative și multidisciplinare.

Pe parcursul celor cinci zile, iubitorii de artă vor putea viziona cinci spectacole de dans & performance în premieră în România: NECROPOLIS de Arkadi Zaides, PRECEDENTS TO A POTENTIAL FUTURE de Anna Biczók, LANDSCAPE/S, lecture performance de Claudia Bosse, A SONG FOR EVERYONE, performance cu Myriam Van Imschoot, Caroline Daish, Matteo Mureddu, Irena Radmanovic, Jean-Baptiste Veyret-Logerias, Lendl Barcelos, Marcus Bergner și INTERVENTION IS ENOUGH EVIDENCE. FINALLY, performance de Alex Mirutziu, vor putea urmări o serie de scurtmetraje de dans contemporan realizate de coregrafi și dansatori din Ucraina, urmată de un Q&A cu Stanislava Ovchinnikova (curatoare și artist interdisciplinar din Ucraina) și vor putea participa la expoziții și discuții de tip panel cu artiști, curatori, critici și coregrafi internaționali“, arată organizatorii.  

În cadrul aceluiași program se vor organiza și ateliere de dans, deschise publicului larg (Workshop de  HIP- HOP cu artista Silke SILK Grabinger).

Celebrating Trouble – ChoreoCon este curatoriat și organizat de Asociația 4Culture, în parteneriat cu danceWeb Viena.

Programul propune o serie de evenimente care invită atât spectatorii cât și artiștii deopotrivă, la introspecție, la dialog, la acțiune artistică / socială, transformând teatrul într-o arenă pentru devenirea noastră umană.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole