Timișoara: au început lucrările de modernizare a Școlii 15 din Fratelia – spații noi, reabilitarea termică a clădirii și sistem cu panouri solare

Primăria pregătește condiții moderne, spații noi și reabilitarea termică a clădirii în care învață elevii de la Școala 15 din Fratelia

Primăria Municipiului Timișoara investește în reabilitarea termică a Școlii Gimnaziale nr. 15, precum și în construirea a 4 săli de clasă noi.

Lucrările au început în luna decembrie, termoizolarea cu vată bazaltică este aproape gata și echipele constructorului au lucrat în perioada vacanței în interiorul școlii.

Accesul la educație este ceva fundamental pentru viitorul copiiilor Timișoarei și de aceea investim în școlile de cartier, într-o infrastructură modernă. Avem în construcție 84 de săli de clasă, atât în zona centrală, cât și în cartierele Timișoarei. Intenția noastră este să oferim condiții de secolul 21 pentru toți copiii Timișoarei. Anul acesta avem în plan să începem lucrările de modernizare și reabilitare termică la mai multe școli și licee pentru care am obținut deja finanțare prin PNRR”, a spus primarul Dominic Fritz.

Primăria urmărește atât reabilitarea termică a Corpului A cât și amenajarea și extinderea Corpului B cu un etaj. Lucrările includ consolidarea structurii de rezistență, recompartimentarea interioară, înlocuirea tâmplăriei, modernizarea și îmbunătățirea instalațiilor termice, sanitare și electrice. De asemenea, școala va avea un sistem cu panouri solare pentru a-și produce singură energia și a reduce din cheltuielile pentru utilități.

Această investiție este necesară la Școala Gimnazială nr. 15, pentru îmbunătățirea nivelului educațional, prin creșterea accesului și participării tuturor elevilor din zona Fratelia și Steaua, pentru rezolvarea problemei spațiului insuficient pentru desfășurarea activităților educative, dar și pentru reducerea abandonului școlar. Avem o relație de colaborare, de sprijin și de susținere cu Primăria Timișoara, care este un pilon important pentru dezvoltarea și modernizarea acestei școli”, a transmis directorul Petru Claudiu.

Procesul de reabilitare a Școlii Gimnaziale nr. 15 presupune construcția a patru noi săli de clasă, o sală multifuncțională și grupurile sanitare aferente. Școala are două corpuri de clădire, dar doar corpul A este folosit în prezent pentru activități școlare. Corpul B s-a aflat într-o stare avansată de degradare, având funcțiune de anexă și adăpostește spații de depozitare și ateliere. Acestea nu au mai fost utilizate de peste 15 ani. 

Valoarea contractului de execuției este 3.237.352,93 lei (inclusiv TVA), iar lucrările sunt realizate de firma ALEX-DIA CONSTRUCT SRL.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole