Timişoara ar putea deveni destinația City Break a României

Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT) în judeţul Timiş a nominalizat oraşele Timişoara şi Buziaş ca destinaţii ale anului 2022, la categoriile City Break, respectiv Localităţi Turistice, în cadrul campaniei naţionale de promovare „Destinaţia Anului 2022 în România”, susţinută de Alianţa pentru Turism România şi Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului.

Campania cuprinde trei etape, respectiv nominalizări pentru finala regională (24 februarie – 10 aprilie), desemnarea Destinaţiei Anului 2022 pentru faza regională (10 aprilie – 30 aprilie) şi desemnarea Destinaţiei Anului 2022, faza naţională (1 mai – 30 iunie), anunţă un comunicat al APDT Timiş.

Pentru a intra în faza regională, destinaţia trebuie să aibă cel puţin 100 de nominalizări, iar acestea trebuie să fie făcute de public pe site-ul www.destinatiaanului.ro , pentru fiecare dintre cele două categorii menţionate.

Conform Regulamentului, competiţia se derulează pe trei provincii istorice, judeţul Timiş concurând în Transilvania – Banat, Crişana, Maramureş cu judeţele Alba, Arad, Bihor, Bistriţa Năsăud, Braşov, Caraş Severin, Cluj, Covasna, Harghita, Maramureş, Mureş, Sălaj, Satu Mare şi Sibiu.

În 2021, destinaţiile câştigătoare au fost Oradea, la categoria City Break, şi Banatul Montan la cea de-a doua categorie.

Implicarea publicului, numărul de voturi şi susţinerea tuturor instituţiilor dintr-o destinaţie sunt premisele necesare câştigării acestei competiţii care poate aduce unei destinaţii o importantă promovare naţională şi creşterea numărului de turişti.

„Crezi că oraşul de pe Bega, Timişoara, este o destinaţie interesantă, cu un ritm efervescent şi o atmosferă de libertate pe care numai aici le poţi găsi? Cu muzee, spectacole, hoteluri, restaurante şi evenimente de top? Cu oameni, culturi, locuri şi experienţe ce merită descoperite? Noi credem că da. Şi am înscris Timişoara pe lista celor mai frumoase destinaţii din ţară. Dacă eşti mândru de oraşul tău şi crezi că putem deveni Destinaţia Anului 2022, votează Timişoara la categoria de City Break!”, transmite APDT Timiş.

Oraşul Buziaş este prezentat de APDT ca localitatea în care împăraţii au lăsat daruri din iubire, în care apele termale au făcut din staţiunea balneoclimaterică un loc faimos în toată Europa şi unde, astăzi, veveriţele au chiar un festival al lor. Orăşelul mărginit de dealuri acoperite de viţă de vie, care dau vinuri noi şi unice, este propunerea Asociaţiei pentru Destinaţia Anului 2022, la categoria Localităţi Turistice.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole