Timișoara: acțiuni de ecologizare în cartierele Ciarda Roșie și Plopi – lucrări de pietruire a străzilor pe pământ

Primăria Timișoara informează că în cartierele Ciarda Roșie și Plopi, au avut loc zilele trecute lucrări de intervenție la drumuri și de ecologizare, în urma verificărilor în teren realizate de către reprezentantul Primăriei în aceste zone (managerul de cartier), împreună cu inspectorii din cadrul serviciului de salubrizare și direcției de drumuri.

În Ciarda Roșie, au continuat lucrările de pietruire a străzilor de pământ din cartier, astfel încât Ștefan Luchian, Iuliu Podlipny, Azaleelor, Anemonelor și Johann Jakob Ehrler sunt acum acoperite cu piatră. Acțiunea face parte din programul de intervenții al primăriei prevăzut pentru această zonă și care a făcut obiectul discuțiilor pe care managerul de cartier le-a avut la ultima întâlnire cu cetățenii din Ciarda Roșie. În planul de lucrări din acest an pentru Ciarda Roșie mai sunt prevăzute reabilitarea trotuarelor de pe ambele părți ale străzii Nicole D. Cocea, aproximativ 1,6 km de trotuar, precum și amenajarea unei parcări care să deservească spațiile publice din zonă.De asemenea, vor avea loc lucrări de amenajare a terenului de sport din curtea Școlii Gimnaziale Nr. 20. În urma sesizărilor primite de la cetățeni, a fost ecologizat și canalul ANIF din această zonă“, se arată într-un comunicat de presă.

Lucrări de curățenie au fost efectuate și în cartierul Plopi (inclusiv în curtea școlii care era plină de cioburi de sticlă). Sezonul acesta intră în reparații trotuarele aferente străzilor Albăstrelelor și Tata Oancea, pe o porțiune de aprox. 1,5 km. Apreciem mobilizarea cetățenilor și, totodată, concizia lor în ceea ce privește expunerea situațiilor ce trebuie rezolvate în zona în care locuiesc. Totodată, apelăm la simțul civic și responsabilitatea tuturor, pentru a menține curățenia pe domeniul public, atât în beneficiul comunităților din aceste zone, cât și al întregului oraș“, mai arată sursa citată.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole