Timișoara 2023 – Launmomentdat în parc, o nouă ediție plină de magie și inspirație – muzică, târg de viniluri, teatru, artă sau film

În perioada 9-11 iunie, Parcul Regina Maria din Timișoara se transformă într-o adevărată oază culturală, găzduind evenimentul Launmomentdat în parc 2023. Cu un program bogat de concerte, spectacole și ateliere diverse, acest festival-butic promite o experiență memorabilă pentru toți participanții. Intrarea este liberă.

1. MUZICA

Line-up

Programul scenelor de muzică prezintă DJ și producători de muzică electronică, muzicieni și formații impresionante, artiști consacrați și emergenți, precum: Alma Negra (live band), Cami Laye Okun, Chorbika, Coco Maria, Fatta & Taiwan MC, Fatamorgana (live band), Holy Tongue, Hiroko Hacci, Khidja, King Shiloh & Red Lion, Mad Professor, Mambo Chick, Neel, Orpheu the Wizzard, Palo Santo Discos, SDH (live band), So, Soichi Terada (live), Tapan (live band).

În cadrul programului nu lipsesc eroii locali și naționali, cum ar fi Alur Duvaal, Berlin Division, David Lazăr, Dubase, Dudewithvinyl, Erik Kun, G Robotel, Jon Jitsu, Mehdi Ayoub, Mi-tzu, Mighty Boogie, Mihu & Silv, Mini Zucchini, Mitsubitchi, Mostre, New Disorder, Noemi, OCVCP, Pseudub, Riot199, Rogvaiv, Tudor, Ulises, Virgil, Zo, Zona Verde.

>> Launmomentdat in parc 2023

Târg de viniluri

Târgul de viniluri este un paradis pentru colecționarii și pasionații de muzică. Aici, participanții au ocazia de a descoperi o gamă variată de genuri muzicale și de a interacționa direct cu specialiști și colecționari pasionați, care împărtășesc cunoștințele lor și oferă sfaturi prețioase pentru alegerea celor mai bune discuri. Pe lângă achiziționarea de viniluri, târgul oferă și oportunitatea de asculta sesiuni live de selecții pe vinil.

>> Targ de viniluri / Launmomentdat in parc 2023

2. TEATRU

Scena Savana este un experiment în dramaturgia independentă care aduce în prim-plan voci tinere și inspiraționale din lumea teatrală românească. Anul acesta, programul de teatru include tinere talente ambițioase din Sibiu, Brașov, Turda și Cluj, înarmate cu acte provocatoare și îndrăznețe. Printre aceștia se numără: Compania de teatru Become, Cristina Bordeanu, Dan Boldea și Alexandra Bob, Oana Brânzan, Teatrul Național Aureliu Manea Turda, Teatrul Senzorial, Teatrul Studențesc Thespis. Programul scenei este unul divers, compus atât din spectacole de teatru clasic, cât și teatru non-verbal, one man show-uri, teatru-dans, spectacole de copii, teatru studențesc, teatru de amatori.

>> Teatru independent / Launmomentdat in parc 2023

3. ARTA

Târg de design

Pop Up Fair reprezintă un spațiu de expoziție deosebit, organizat de Harababura Vintage, care are o importanță semnificativă. Acest eveniment oferă artiștilor și artizanilor posibilitatea de a-și expune creațiile unice într-o atmosferă vibrantă. Prin intermediul acestui târg efemer, se creează o conexiune directă între creatori și publicul interesat, oferind astfel o oportunitate unică de promovare și vânzare a produselor lor. Acest eveniment nu doar pune în valoare talentul și munca artiștilor și artizanilor, ci și încurajează interacțiunea și schimbul de idei între participanți, contribuind la dezvoltarea comunității artistice locale.

>> Pop Up Fair / Launmomentdat in parc

Expoziții de artă

Artiștii din organizația Nava C2 aduc noi perspective și idei în lumea artistică. Prin pregătirea de instalații artistice expuse prin Parcul Regina Maria, acești artiști oferă publicului o experiență interactivă și provocatoare, care stimulează imaginația și invită la reflecție. Astfel, se promovează diversitatea culturală și se asigură că noile voci artistice au o platformă pentru a se exprima și a fi descoperite de către public. Astfel, Parcul Regina Maria devine un spațiu vibrant și inspirațional, care conectează comunitatea la artă și la noi tendințe artistice.

“Poiana PeriFEERICĂ” reprezintă un loc de poveste și magie unde se descoperă un vernisaj cu lucrări de artă mici și mari, tradiționale și digitale inspirate de folclorul și de povestea Fabricului, străjuite de Statuia Gigantă a Zeului Mercur, protectorul Pieței Traian realizată de un artist local folosind lemn reciclat. Expoziția este organizată de Asociația Cetățean De Traian care luptă pentru regenerare urbană.

4. FILM

Împreună cu Institutul Francez din Timișoara se pregătește o experiență cinematografică captivantă, care explorează diversele povești și stiluri specifice Franței. De la drame intense la comedii amuzante și pelicule artistice, seara filmelor franceze promite să fie una de neuitat.

Sâmbătă, 10 iunie, 21:30

Les magnétiques (2021) – Vincent Maël Cardona

Duminică, 11 iunie, 21:30

Presque (2021) – dr. Bernard Campan & Alexandre Jollien

>> Seara filmelor franceze / Launmomentdat in parc

5. ACTIVITĂȚI

Sala de cățărat One Move aduce o experiență nouă în cadrul festivalului, prezentând un panou mobil pentru cățărat. Această activitate este menită să ofere participanților oportunitatea de a se bucura de provocările cățărării într-un mod interactiv și distractiv. Instructorii și personalul calificat sunt prezenți pentru a oferi îndrumare și sfaturi tuturor participanților, astfel încât să se asigure o experiență sigură și plină de satisfacții. Panoul mobil este disponibil doar sâmbătă și duminică, 10 și 11 iunie.

Launmomentdat în parc face parte din programul Timișoara2023 – Capitală Culturală Europeană și este finanțat de Primăria Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole