Timișoara 2023: expoziție personală a artistei Irina Dragomir, superstarul artei contemporane – între 24 septembrie și 24 octombrie la Castelul Huniade

Expoziția personală a artistei Irina Dragomir, „Roșu, galben și albastru”, curator Alexandru Rădvan, își continuă itinerariul prin țară, după București și Arad, și poposește între 24 septembrie și 24 octombrie la Castelul Huniade din Timișoara.

Publicul și reprezentanții presei sunt invitați la vernisajul expoziției, în 26 septembrie, la ora 18:00.

Irina Dragomir este un superstar, o artistă-fenomen, în plină ascensiune, care s-a remarcat încă de la absolvirea Universităţii de Artă din Bucureşti prin arta numită «figurative pop», cucerind publicul prin culoare, joc, umor și mesaj. Mulțumim partenerului nostru tradițional Lidl România și Muzeului Național al Banatului din Timișoara pentru susținerea eforturilor de a crește accesul publicului din vestul țării la arta contemporană românească de prestigiu. Ne bucurăm că împreună putem aduce arta mai aproape de oameni. E tare fain la Timișoara, abia așteptăm să vedem reacția Banatului”, declară Ioana Ciocan, CEO Art Safari și Comisar al României la Bienala de la Veneția.

Irina Dragomir, unul dintre cei mai colecționați artiști ai momentului.

Irina Dragomir este unul dintre cei mai colecționați artiști români și o voce importantă pe scena artei contemporane europene. Irina a expus pentru prima dată în cadrul unei expoziții de grup dedicate artei Supercontemporane la ediția Art Safari din 2019, curator: Mihai Zgondoiu. Publicul s-a regăsit în mesajele ei distincte și a fost atras și de paleta de culori folosită.

Cota de piață a artistei a crescut rapid, operele sale fiind în vizorul multor colecționari de artă.

Dacă în 2020 lucrarea „Woman with Weapon” se vindea cu aproximativ 600 de euro, în 2022 lucrarea „Risky Situation” a fost adjudecată la 5.500 de euro, o evoluție rapidă și un pas imens pentru arta contemporană românească.

Expoziția „Roșu, galben și albastru” se vede la Castelul Huniade, Piața Iancu Huniade 1, Timișoara, în perioada 24 septembrie-24 octombrie.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole