Timișoara 2023 – dans oriental, muzică live și dans contemporan – la Festivalul de Arte Performative we 2 raqs

Festivalul de Arte Performative Timișoara (FAPT) te așteaptă la Teatrul German de Stat, marți, 31 octombrie, ora 19:30, să descoperi elementele raqs-ului, într-un spectacol care îmbină dansul oriental, muzica LIVE și dansul contemporan – we  2 raqs.

Având la bază raqs shari sau dansul oriental (alias „dansul din buric”), we  2 raqs confruntă și deconstruiește imaginile orientaliste și colonialiste. În acest performance dansatorii Dina Abdelhafez, The Darvish, Lia Pavlidis, Zadiel Sasmaz, Marilyn Nova White creează un corp colectiv de raqs, prin interpretarea dată dansului oriental și genurilor divergente precum fusion tribal, stilul tribal american, fusion, voguing, baladi și dans contemporan. Dima Dawood (kanun), Sultan Kara (percuție) și Leila Moon (voce) îi insoțesc muzical. După proiectul solo și coproducția HAU „Dansöz”, Tümay Kılınçel și Berna Kurt continuă colaborarea, recontextualizând dansul ca o practică feministă, de câștigare a încrederii în sine“, arată organizatorii.

Spectacolul we 2 raqs va fi urmat a doua zi, 1 noiembrie, de la ora 14:00 la 17:00, de un atelier de dans contemporan susținut de Tümay Kılınçel, la Teatrul Basca.

Cea de-a patra ediție a Festivalul de Arte Performative Timișoara reunește artiști locali și internaționali pentru și alături de oameni din Timișoara, oameni care redefinesc comunitatea din care fac parte sau caută una căreia să-i aparțină. Co-curatorii acestei ediții sunt Ciprian Marinescu (manager cultural), Mihai Mihalcea (director de programe la Centrul Național al Dansului București) și Lisa Zehetner (dramaturg independent și director de producție).

FAPT face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole