Timiș: un fermier din Voiteg care lucrează peste 16.000 ha accesează 1.8 milioane de euro pentru achiziţia de utilaje agricole noi – este cea mai mare fermă vegetală din Timiş cu acţionariat 100% românesc

ProCredit Bank anunţă că finanţează Grupul Agro Nevada Tim cu 1,8 milioane de euro pentru achiziţia de utilaje agricole noi, prin Programul „AGRI” de cofinanţare a IMM-urilor în parteneriat cu Fondul European de Investiţii.

ProCredit Bank finanţează Grupul Agro Nevada Tim cu 1,8 milioane de euro pentru achiziţia de utilaje agricole noi, prin Programul „AGRI” de cofinanţare a IMM-urilor în parteneriat cu Fondul European de Investiţii. Împrumutul are ca destinaţie achiziţia de tractoare, semănători, discuri şi accesorii noi. Astfel, prin această investiţie, Grupul Agro Nevada Tim continuă eforturile de a investi în utilaje performante şi inteligente, precum şi în integrarea celor mai avansate tehnologii în activitatea pe care o desfăşoară”, anunţă banca.

 În prezent Grupul Agro Nevada Tim lucrează peste 16.000 ha de teren agricol.

ProCredit Bank colaborează cu Agro Nevada Tim în calitate de partener de finanţare încă din 2014. Totalul finanţărilor din ultimii ani din cadrul acestui parteneriat se ridică la suma de 4 milioane de euro. Suma a fost utilizată pentru investiţii pe termen lung care au ca scop dezvoltarea afacerii şi eficientizarea proceselor de lucru.

Dată fiind mărimea fermei noastre, una dintre provocările cu care ne confruntăm este capacitatea de a efectua lucrările la timp, în termeni de eficienţă sporită şi nivel ridicat de calitate. În condiţiile actuale, volatilitatea preţurilor la valorificarea recoltei de cereale creşte importanţa controlului costurilor de producţie şi reducerea acestora. Investiţia de faţă ne ajută să obţinem un randament mai bun şi o calitate consecventă a culturilor, la costuri de producţie considerabil mai mici”, a declarat Corvin-Petru Mateiu, administrator Agro Nevada Tim.

Finanţarea în valoare de 1,8 milioane de euro a fost acordată în parteneriat cu Fondul European de Investiţii, printr-un program ce are ca scop dezvoltarea afacerilor agricole din România şi oferă condiţii avantajoase de creditare. Împrumuturile au ca principal avantaj subvenţionarea dobânzilor şi reducerea nevoilor de garanţii cu până la 50% şi se adresează fermierilor şi antreprenorilor din zonele rurale.

Pentru noi, la Procredit Bank, sectorul agricol este unul strategic. Peste 45% din finanţările noastre în zona de vest a ţării sunt dedicate fermelor mici şi mijlocii. Încă de la începutul colaborării noastre, acum aproape 10 ani, am regăsit în antreprenorul Corvin-Petru Mateiu voinţa de a reuşi în ciuda tuturor provocărilor. Investiţiile efectuate de companie în utilaje noi şi sisteme de irigaţii, se încadrează în strategia noastră de finanţare a investiţiilor în agricultura sustenabilă şi prietenoasă cu mediul”, a declarat Karoly Kiss, director al Sucursalei ProCredit Bank din Timişoara.

Exploataţia Agro Nevada Tim, cu sediul în localitatea Voiteg, este cea mai mare fermă vegetală din judeţul Timiş cu acţionariat 100% românesc. Compania a fost construită pe o strategie de extindere, atât prin luarea de suprafeţe în lucru, cât şi prin achiziţii. În ultimii doi ani compania a investit masiv şi într-un sistem modern de irigaţii. Investiţia în această direcţie se ridică la 5 milioane de euro, din care mai mult de jumătate a fost susţinută din resurse proprii. Printre principalele culturi din portofoliul producătorului se numără cele pentru alimente de bază, precum grâul, rapiţa, porumbul şi soia.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole