Timiș: se înființează opt centre de evaluare a pacienților deja diagnosticați cu Covid

Prefectura Timiș a organizat astăzi o ședință de lucru cu directorii de spitale din Timișoara și șefii de la UPU și Serviciul de Ambulanță pentru pregătirea valului cinci Covid.

În acest sens s-a decis suplimentarea paturilor din unitățile medicale, atât pentru pacienți non-ATI, cât și celor care au nevoie de terapie intensivă.

În județ vor fi, de asemenea, amenajate opt centre în care vor putea fi evaluați pacienții deja diagnosticați. Acestea vor funcționa în paralel cu unitățile de primiri urgențe și camerele de gardă.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara dr. Cristian Oancea, a declarat că speră ca valul cinci să nu fie agresiv pe formele severe, ci mai mult cu forme uşoare şi moderate. De aceea, s-a recurs şi la strategia de a înfiinţa în judeţul Timiş opt centre de evaluare pentru cazurile care nu prezintă risc şi sunt uşoare şi moderate.

„Speram ca după acest val să ne confruntăm cu acest SARS CoV-2 ca şi cu gripa. Avem tratamente curative însemnând anticorpi monoclonali şi medicaţie curativă, avem şi vaccinurile, în acest moment am avea arsenalul terapeutic şi experienţa pe care au dat-o aceşti doi ani să transformăm această pandemie într-o viroză. Dar e mai bine să previi decât să tratezi”, a arătat Cristian Oancea.

La nivelul județului există la ora actuală 663 de paturi non-ATI și 57 de paturi ATI, număr care poate crește spre 800 în cazul paturilor non-ATI și 80 de paturi ATI.

15 focare active de Covid-19 în Timiș

Direcția de Sănătate Publică Timiș a anunțat că la aceasta dată, la nivelul județului, sunt 15 focare active de Covid-19 și se află în supraveghere epidemiologică. A fost închis focarul…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole