Timiş: Peste 200 de amenzi date de poliţişti pentru nepurtarea măştii

Poliţiştii timişeni au aplicat, duminică, 220 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 88.000 de lei, dintre care 214 au fost date pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv pentru nepurtarea măştii.

„Trei sancţiuni în valoare de 3.000 de lei au fost aplicate la Făget, pentru nerespectarea măsurilor de carantinare/izolare şi trei sancţiuni în valoare de 1.500 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea interdicţiilor privind libera circulaţie”, a anunţat, luni, Biroul de presă al Poliţiei Timiş.

Poliţiştii, împreună cu cei locali, cu jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş, pompierii din cadrul ISU Banat şi reprezentanţi ai ITM Timiş au desfăşurat acţiuni în sistem integrat în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

La activităţile de duminică au participat 235 de forţe de ordine, fiind verificate 123 de societăţi comerciale, precum şi 50 de mijloace de transport persoane, dintre care 18 mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 3.000 de persoane.

Poliţia reaminteşte că, în conformitate cu noile reglementări instituite prin Hotărârea de Guvern din 17 septembrie, Certificatul verde COVID va fi necesar pentru accesul în restaurante, cafenele, în săli de spectacole şi la evenimente, inclusiv pentru copiii mai mari de 12 ani, care trebuie să prezinte un test negativ.

Activităţi de control se vor desfăşura şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole