Timiș: percheziții la mai multe persoane care falsificau diplome de bacalaureat – descinderi și la universitatea Tibiscus – un tânăr și o femeie reținuți

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, au efectuat astăzi șapte percheziții domiciliare, în județul Timiș, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de falsul material în înscrisuri oficiale și uzul de fals.

De asemenea, a fost efectuată o percheziție domiciliară la sediul unei instituții private de învățământ universitar din Timișoara. Se pare ar fi vorba despre Universitatea Tibiscus.

În urma investigațiilor efectuate, a reieșit că mai multe persoane, care nu ar fi promovat examenul de bacalaureat, ar fi achitat suma de 2.000 de euro pentru obținerea de diplome de bacalaureat contrafăcute. Ulterior, ar fi folosit diplomele de bacalaureat falsificate pentru a se înscrie la unitatea de învățământ. În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe înscrisuri și telefoane mobile„, transmite IPJ Timiș.

Trei persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.

În urma probatoriului administrat în cauză, un tânăr în vârstă de 26 de ani și o femeie în vârstă de 48 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de falsul material în înscrisuri oficiale și uzul de fals, aceștia fiind introduși în Centrele de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Timiș și Caraș-Severin.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a acestora și luării măsurilor legale care se impun.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole