Timiș: nouă profesori au luat nota 10 la Definitivat – rata de promovare este de 76,43%

S-au afișat primele rezultate obținute de dascăli la examenul de Definitivat. Astfel că, în Timiș, rata de promovare este de 76,43%. Nouă profesori au obținut media zece.

Conform Inspectoratului Școlar Timiș, la examen s-au înscris 355 de profesori, dintre care au fost admiși 332, dar la examen s-au prezentat doar 315. Au fost corectate lucrările a 297 de profesori, după ce 17 candidați s-au retras, iar unul a fost eliminat. 227 de candidați au promovat examenul, iar 70 au fost declarați respinși.

Nouă candidați au reușit să obțină media zece la examen. Aceștia au susținut examenul la Arte Vizuale, Istorie, Limba Română și Literatura pentru Copii și Metodica Activităților Instructiv-Educative în Grădina de Copii, Limba și Literatura Engleză, Limba și Literatura Germană Maternă, Religie Ortodoxă și Religie Penticostală.

Candidații nemulțumiți pot depune contestații astăzi și mâine. Rezultatele finale urmează să fie afișate în 1 august.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor la toate probele de examen, inclusiv cea scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

Concursul de definitivat reprezintă un examen de intrare și avansare în cariera didactică. Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice. Procedura de acordare a definitivării și a titlului de profesor cu drept de practică în învățământul preuniversitar reprezintă recunoașterea competențelor necesare pentru exercitarea profesiei didactice.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole