Timiș: lucrările de reabilitare a conacului Mocioni de la Foeni vor fi terminate în toamnă – edificiul a fost construit în anul 1750 și va cuprinde după restaurare un centru cultural, educațional și de artă

Lucrările de reabilitare a conacului Mocioni, un proiect început de administrația PSD a Consiliului Județean Timiș, condusă de Călin Dobra, ar fi trebuit să fie încheiate pe 30 aprilie, însă constructorul a cerut prelungirea termenului până în toamnă.

Reprezentanții firmei spun că au întâmpinat numeroase probleme, în special la lucrările de structură, spune dirigintele de șantier, Răzvan Indru.

Anul trecut, în februarie, vă spuneam că dorim să terminăm înainte de 30 aprilie. Din păcate, intervențiile structurale și degradarea la care a fost supus acest conac ne-au făcut să fim astăzi în această situație și să fim nevoiți să prelungim termenul. Avem un ritm mult mai accelerat decât ar fi normal pentru că dorim să finalizăm acest proiect. Nu ne permitem să ajungem la sfârșitul anului, șantierul să nu fie gata. Undeva în luna septembrie șantierul trebuie să fie gata”, a declarat Răzvan Indru pentru Radio Timișoara.

Conacul de la Foeni, construit în anul 1750, este restaurat din fonduri din Norvegia, Islanda şi Liechtenstein, în valoare de aproximativ 3,5 milioane de euro.

Pe lângă reabilitarea completă a clădirii în stilul arhitectural original, va fi amenajat un punct muzeal dedicat familiei Mocioni. În cadrul conacului va funcționa un centru cultural, educațional și de artă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole