Timiș: drumul dintre Timișoara și Lugoj prin Buziaș ar putea fi extins la patru benzi – investiția ar urma să fie cuprinsă în bugetul Consiliului Județean din 2024

Grupul consilierilor Partidului Social Democrat din cadrul Consiliului Județean Timiș a depus o serie de amendamente la bugetul CJT, care urmează să fie adoptat în plenul care va avea loc joi, 8 februarie 2024.

Aleșii PSD au solicitat alocări de resurse financiare pentru o serie de proiecte importante, dezbătute în ultimele luni cu comunitățile timișene.

Modernizarea Drumului Județean 592, de la Moșnița Nouă la Lugoj, care cuprinde și modernizarea intersecțiilor către Dragșina, Darova și Boldur, este una dintre solicitările Partidului Social Democrat, în acest sens fiind solicitată finanțare pentru elaborarea documentației tehnice. De asemenea, aleșii social-democrați consideră oportună continuarea programului de construcție a bazinelor de înot în orașele din Timiș, proiect demarat în mandatul lui Călin Dobra cu un bazin la Jimbolia. Solicitarea consilierilor PSD se referă la continuarea programului și identificarea următorului oraș în care se fie construit bazin de înot. Studiu de fezabilitate și proiect tehnic pentru un centru de procesare legume-fructe în proximitatea centrului de colectare a legumelor și fructelor de la Tomnatic este o nouă propunere social-democrată care ne dorim să fie adoptată în ședința în care se va vota bugetul Consiliului Județean Timiș. Considerăm prioritare pentru dezvoltarea județului și alte proiecte pe care le vom susține pentru a putea fi finanțate: înființarea unei asociații de dezvoltare intercomunitară care să gestioneze transportul public din județul Timiș, lucrări de reparații și de modernizare a drumurilor județene, un program județean de sprijinire a persoanelor defavorizate din mediul rural privind accesul la servicii de sănătate. Totodată, consilierii județeni ai Partidului Social Democrat susțin depunerea candidaturii județului Timiș pentru titlul de regiune gastronomică europeană în anul 2027 și identificarea de resurse financiare necesare acestei candidaturi“, se arată într-un comunicat de presă.

Amendamentele PSD vor fi dezbătute și supuse votului în plenul de joi, 8 februarie 2024.

Ținând cont de importanța lor, dar mai ales de nevoile locuitorilor județului Timiș, ne dorim ca propunerile noastre să primească un vot pozitiv din partea tuturor consilierilor județeni, indiferent de culoarea politică a acestora“, mai arată PSD Timiș.

La rândul său, fostul șef al CJ și PSD Timiș, Călin Dobra, susține că drumul dintre Timișoara și Lugoj prin Buziaș trebuie extins la patru benzi.

De la Timișoara, la Moșnița Nouă pe 4 benzi!” Asta auzeam cel mai des în timpul mandatului meu la șefia Consiliului Județean Timiș. AM REUȘIT! Am avut mereu în vedere două direcții principale: drumurile care leagă Timișoara de județ să fie cu 2 benzi pe fiecare sens și să realizam mini-centura din drumuri județene, în zona periurbană, căci ”centura cea mare”, mai are până când ne cuprinde complet.  Acum, după ce am discutat cu timișenii, VREM MAI MULT: de la Timișoara, până la Lugoj, prin Buziaș, pe 4 benzi!  Legăm astfel orașul Buziaș – singura stațiune turistică de interes național din zonă – și municipiul Lugoj, de Timișoara. Modernizarea DJ592 va cuprinde și refacerea intersecțiilor către Dragșina, Darova și Boldur. Conectivitatea este extrem de importantă, iar drumul lărgit va fi, pentru oamenii de aici, mult mai eficient și mai accesibil decât actuala autostradă. În acest sens, grupul consilierilor PSD va solicita în ședința de plen a CJT, în prima fază, finanțare pentru elaborarea documentației tehnice!“, a scris Călin Dobra pe pagina sa de Facebook.

Șeful PNL Timiș, Alin Nica, declarație șoc: “cu Nicolae Robu la Primăria Timișoara și cu Alin Nica la Consiliul Județean ar fi o combinație mult mai productivă decât cea actuală“ – “Dominic Fritz nu are toate calitățile care să-l recomande pentru funcția de primar“

Șeful CJ și PNL Timiș, Alin Nica, anchetat de procurorii Parchetului Curții de Apel Timișoara, la sesizarea Agenției Naționale de Integritate, pentru conflict de interese, fals în desărații și folosirea…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole