Timiș: un deținut evadat de la un punct de lucru de la Săcălaz – tânărul a fost prins la Remetea Mare

UPDATE: Tânărul a fost identificat și capturat, în jurul orei 10.47, pe raza localității Remetea Mare de către o echipă de căutare constituită din polițiști de penitenciare, angajați ai Penitenciarului Timișoara în colaborare cu angajații din structurile de apărare națională.

Alertă marți dimineață în Timișoara și județ. Polițiștii, jandarmii și polițiștii de frontieră desfășoară căutări după ce un deținut a evadat de la un punct de lucru de la Săcălaz.

Deținutul Sava Tiberiu Flavius, în vârstă de 25 de ani, condamnat la doi ani de închisoare pentru furt calificat, lucra la punctul de lucru exterior Dietrich Honold. Acesta efectua pedeapsa în regim semidechis, iar în jurul orei 00:59 a plecat.

În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiș, Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră. ​Menționăm că părăsirea fără autorizare a locului de deținere este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani„, spun reprezentanții Penitenciarului Timișoara.

Oricine îl vede este rugat să apeleze numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul Timișoara, la numărul de telefon: 0256/200030, 0752.090.228.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole