Timiș: controale pe autostrada A1 – un șofer de autocar amendat cu 31.000 de lei deoarece avea 7 abateri cu privire la timpii de odihnă – autocarul mergea din Republica Moldova în Italia

Polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva-Nădlac au oprit pentru control, în ziua de 18 ianuarie a.c., un autobuz cu 12 pasageri, care se deplasa spre Italia, condus de un bărbat de 37 de ani, din Republica Moldova.

În urma verificării cartelei tahograf, s-a constatat că șoferul utiliza cartela emisă pe  numele altei persoane, iar pe cartela proprie erau înregistrate 7 abateri cu privire la timpii de odihnă. Totodată, cartela nu fusese downloadată în sistemul electronic de 57 de zile calendaristice, fiind depășit termenul legal cu 29 de zile. Conducătorul autobuzului a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 31.000 de lei, fiind dispusă imobilizarea mijlocului de transport, până la punerea în legalitate. Atragem atenția conducătorilor autovehiculelor de transport pasageri și marfă că respectarea timpilor de condus și odihnă este, în primul rând, o măsură preventivă, în vederea scăderii numărului de evenimente rutiere pe fondul oboselii“, a transmis IPJ Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole