Timiș: aproape 160 de reacții adverse după vaccinul anti-Covid-19

Direcția de Sănătate Publică Timiș anunță că în județ au fost înregistrate 156 de reacții adverse, ca urmare a vaccinării împotriva Covid-19, de intensitate scăzută spre moderată.

De la debutul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 și până în prezent, la nivelul județului Timiș, din totalul dozelor administrate, s-a raportat un număr de 156 reacții adverse, de intensitate scăzută spre moderată (ex: durere la locul administrării, mialgii, subfebrilități, cefalee, reacție urcicariană remisă imediat, etc.)”, transmite DSP Timiș.

Astfel, din cele 156 de reacții adverse, 113 au fost provocate după imunizarea cu serul Pfizer, 27 cu AstraZeneca, 15 cu Johnson&Johnson și una cu Moderna.

Reacțiile adverse raportate la nivelul județului nostru au fost de intensitate scăzută spre moderată. Doar în două cazuri a fost necesară internarea pentru investigații și evaluare. Unul dintre acestea prezenta o tromboză de gambă care a debutat la 14 zile post-vaccinare și a necesitat 8 zile de spitalizare, iar celălalt caz a prezentat manifestări alergice cutanate persistente, care au impus 4 zile de spitalizare”, mai transmite DSP Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole