Timiș: circa 200 de litri de erbicide și pesticide confiscate de polițiști – s-a întocmit dosar penal în urma unor verificări la firme Sînmartinu Sârbesc, Șag și Diniaș

Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Peciu Nou au continuat vineri verificările pe linia substanțelor și produselor periculoase, fiind efectuate controale la trei societăți comerciale din localitățile Sînmartinu Sârbesc, Șag și Diniaș, care au ca obiect de activitate domeniul agricol.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că reprezentanții uneia dintre societățile comerciale depozitau ilegal 195 de litri de produse de protecția plantelor (erbicide, pesticide), din grupe diferite de toxicitate, cu termenul de valabilitate expirat, devenite deșeuri, nefiind luate măsuri de eliminare. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri”, conform O.U.G. nr. 195/2005 privind protecția mediului. De asemenea, cantitatea de produse periculoase identificată a fost indisponibilizată, în vederea continuării cercetărilor și neutralizării ulterioare„, transmite IPJ Timiș.

Totodată, polițiștii secției rurale au constatat nereguli și pe linia sistemelor de securitate, reprezentanții societății comerciale fiind sancționați contravențional conform H.G. 301/2012.

Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Peciu Nou vor continua activitățile de verificare în zona de competență.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole