Teatrul Portabil Timișoara – spectacol în memoria eroilor Revoluției, joi, 15 decembrie și luni, 19 decembrie, de la ora 19.30, în clădirea Memorialului Revoluției

Teatrul Portabil Timișoara sub egida HOINART reia spectacolul Zile Roșii, Nopți Albe, în memoria eroilor Revoluției de la Timișoara, din Decembrie 1989, în parteneriat cu Memorialul Revoluției.

Acesta va avea loc joi, 15 decembrie și luni, 19 decembrie, de la ora 19.30, în clădirea Memorialului Revoluției.

În prealabil, echipa Hoinart va avea o întâlnire cu elevii Colegiului Național Bănățean, mediată de doamna profesoară Tamara Farcaș, pentru o discuție despre Revoluție și relevanța ei pentru tinerii de astăzi.

Revoluția a fost adesea văzută ca o mișcare a „maselor”. Pe noi ne interesează destine individuale, la finalul unui deceniu de dictatură și mizerie. Asta deoarece în fața morții și a absurdului suntem, până la urmă, singuri. Izolați. Unii s-au eliberat prin moarte. Sacrificiul lor e cu atât mai însemnat cu cât ei nu au fost extremitățile unei mase amorfe, ci indivizi singuri într-o mare de indivizi la fel de singuri. Zile Roșii Nopți albe este dedicat acestor oameni. Spectacolul de teatru-labirint este bazat pe un text dramatic inspirat din mărturiile răniților, a rudelor morților și a celor care au fost în prima linie a revoltei anticomuniste din Decembrie ’89. Labirintul și documentarul se împletesc în încăperile întunecate, special amenajate pentru a reproduce atmosfera terifiantă a acelor zile, ale Memorialului Revoluției (Str. Oituz, nr. 2B), unde spectatorii îi vor însoți pe actori de la o scenă la alta, urmărind succesiunea evenimentelor din decembrie. Spectacolul este realizat sub îndrumarea regizorală a domnului Mihai Lungeanu, de patru ori laureat cu premiul UNITER“, se arată într-un comunicat de presă.

Concept regizoral: Mihai Lungeanu

Distribuție:

Alina Fabri, Raluca Grumăzescu, Răzvan Munteanu, Alex Hîncu, Vlad Ilie, Teodor Cauș, Vlad Todea, Alexandru Maniu și Denis Halasz

Scenariu: Alexandru Maniu

Grafică: Cristi Vicol

Recomandările noastre

Cele mai citite articole