Stejarul plantat recent în Piața Libertății, de Majestatea Sa Margareta, ajutat să se adapteze în noua casă

Stejarul plantat recent de Custodele Coroanei Române, Majestatea Sa Margareta, în Piaţa Libertăţii din Timişoara, în locul celui plantat în urmă cu 99 de ani de fostul suveran Ferdinand I, care s-a uscat, primeşte îngrijiri speciale din partea specialiștilor horticoli.

Momentul plantării stejarului, care a fost adus din Olanda, a fost în afara sezonului specific.

„Este vorba despre un stejar matur, iar pe drumul din Olanda până la Timişoara s-a mai ofilit coroana, dar nu este uscat. Tocmai pentru a preveni uscarea, am apelat la specialiştii de la Horticultura, să-l îngrijească, pentru a se adapta la solul de aici”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Timişoara, Bogdan Marta.

Reprezentanţii S.C. Horticola, din subordinea Primăriei Timişoara, au anunţat că stejarul plantat este întreţinut sub supravegherea specialiştilor şi a conducerii societăţii.

„Pentru că ne dorim să luăm toate măsurile posibile ca stejarului să îi meargă bine, ne consultăm şi cu decanul Facultăţii de Horticultură şi Silvicultură din Timişoara, Dorin Camen, dar şi cu şef de lucrări şi directorul Departamentului de Silvicultură al aceleiaşi facultăţi, Petru Dragomir. Colegii noştri au montat un sac special pentru irigare, au presărat coajă de copac la bază pentru menţinerea umidităţii şi aplică cu stricteţe toate sfaturile primite de la pepiniera mamă. Nu a fost neapărat momentul ideal pentru această plantare, din punctul de vedere al vremii, dar fiind un moment istoric important, a trebuit marcat corespunzător. Acum facem toţi paşii necesari pentru ca stejarul să se adapteze în noua casă”, a transmis, luni, SC Horticola.

Custodele Coroanei Române a plantat un stejar în faţa fostei Comenduiri a Garnizoanei din Timişoara, acolo unde cu 99 de ani în urmă străbunicii acesteia, Majestăţile Lor Regele Ferdinand şi Regina Maria, au plantat câte un stejar, dar gorunul sădit de fostul suveran s-a uscat în urma unor lucrări de modernizare efectuate în ultimii ani în Piaţa Libertăţii.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole