Spitalul Județean Timișoara va cumpăra un nou tomograf, o unitate de diagnostic pentru ORL sau mamograf cu termosinteză – din fonduri europene

Spitalul Județean Timișoara este beneficiarul unui proiect finanțat prin PNRR în valoare totală de peste 13,5 milioane lei.

Cu acești bani va fi modernizat Ambulatoriul unității medicale.

Potrivit unui comunicat de presă, al Spitalului Județean Timișoara, cu cei peste 13,5 milioane lei vor fi cumpărate ecografe pentru specialități precum cardiologie, chirurgie vasculară, chirurgie generală şi gastroenterologie, mamograf cu termosinteză, folosit pentru screeningul în cancerul de sân, echipament de testare neuromotor, o stație de testare a efortului, o unitate de diagnostic şi tratament pentru ORL, dar şi un computer tomograf.

Proiectul denumit „ Modernizarea, extinderea şi dotarea ambulatoriului integrat SCJU Timișoara” are alocată suma de 12.277.162,42 lei din fonduri PNRR, sumă la care se adaugă o cofinnațare de 1.282.391,72 lei.

Bugetul total al proiectului este de 13.559.554,14 lei, adică aproape 3 milioane de euro.

15 focare active de Covid-19 în Timiș

Direcția de Sănătate Publică Timiș a anunțat că la aceasta dată, la nivelul județului, sunt 15 focare active de Covid-19 și se află în supraveghere epidemiologică. A fost închis focarul…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole