Spitalul Județean Timișoara are o Unitate de Primiri Urgențe nouă – a fost inaugurat un proiect PSDobra de 8 milioane de lei

Autorităţile din Timişoara au inaugurat, joi, în prezenţa secretarul de stat din cadrul MAI Raed Arafat, noua Unitate de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean.

Investiţia, realizată din fonduri europene, se cifrează la 8 milioane de lei.

Proiectul a fost inițiat de fostul șef al CJ Timiș, Călin Dobra, care, cu această ocazie, a declarat:

În 7 octombrie 2019 semnam contractul pentru extinderea UPU de la Spitalul Județean din Timișoara! Mă bucur să văd  că astăzi, munca de atunci, este inaugurată! Felicit întreaga echipă a celei mai importante unități spitalicești din vestul țării, dar și pe colegii mei din Consiliul Județean Timiș. Împreună cu ei am reușit să punem pe picioare acest proiect, pentru pacienți. Pentru personalul medical. Pentru condiții mai bune în spitale. Pentru că sănătatea trebuie să fie o prioritate pentru orice administrație! Extinderea UPU a fost realizată din fonduri europene, din aceeași sursă fiind finanțată și noua maternitate care se construiește lângă Casa Austria, în zona Spitalului Județean! Pentru noua maternitate am semnat contractul tot în 2019, acest proiect fiind încă o investiție în sănătate, pe care administrația pe care am condus-o a inițiat-o!“, a scris pe Facebook, fostul șef al CJ Timiș, Călin Dobra.

Actualul șef la CJ Timiș, Alin Nica, cu primitivismul său natural de om de la țară, jigodismul caracteristic și fără bărbăția de care a dat dovadă în actuala funcție, nu a invitat pe niciun reprezentant al fostei administrații la înaugurare, dar a avut tupeu de golan să-și asume investiția, fără rușine.

Această investiţie, asemenea altora pe care le-am derulat şi le vom derula la Spitalul Judeţean, se încadrează în strategia noastră de a crea aici, în jurul acestei instituţii de sănătate, un hub sanitar, a unui hub de sănătate. Timişoara nu se numără printre oraşele care vor avea un spital regional, însă, de facto, Spitalul Judeţean acţionează că un spital regional, pentru că pacienţi din întreagă regiune vin aici, la noi, la Timişoara, pentru tratament şi pentru a rezolva problemele acute sau cronice”, a declarant Alin Nica.

Şeful DSU, medicul Raed Arafat, aflat la Timişoara, a subliniat importanţa acestei investiţii ca o tranziţie spre viitoarea Unitate de Primiri Urgenţe care se va construi la Spitalul Judeţean printr-un proiect de amploare cu Banca Mondială.

Implicarea UPU în prespital ne aduce calitatea în prespital, calitatea actului medical al unor medici care sunt obişnuiţi să lucreze în camerele de resuscitare şi care au specialitatea de medicină de urgenţă, care este o specialitate de 5 ani. În ultima perioadă vedem o evoluţie a unităţilor de primiri urgenţe, vedem o implicare din partea mai multor consilii judeţene, iar aici Timişoara a arătat din nou implicare în extinderea UPU. Chiar dacă va fi o nouă unitate peste 3-4 ani, această extindere va permite să existe condiţii mai umane, mai corecte, mai civilizate pentru cetăţeni, dar şi pentru colegii care lucrează în această unitate. E un pas extrem de important şi cred că va fi o tranziţie până se va termina unitatea nouă. Acolo vom vedea spaţii şi mai mari. Acolo vorbim de peste 2000 mp, care va însemna o transformare radicală a asistenţei medicale de urgenţă a cetăţenilor, nu numai din Timişoara şi judeţul Timiş, pot să spun şi din judeţele limitrofe”, a declarat Raed Arafat.

Planul de extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Timişoara, cu bani europeni, a fost lansat de CJ Timiş în anul 2020, cu o valoare de 8 milioane de lei cu TVA inclus. Din aceşti bani, suma de 1 milion de lei a fost alocată pentru dotări.

În urma investiţiei a fost modernizat corpul existent al UPU de la Spitalul Judeţean Timişoara şi a fost extinsă actuala clădire cu 800 mp, având subsol, parter şi un etaj.

La parter este un spaţiu pentru accesul ambulanţelor şi o nouă sală de aşteptare, iar la etaj este amenajată şi o sală de curs. De asemenea, sunt realizate spaţii de decontaminare, camere de recepţie şi triaj, dar şi grupuri sanitare.

Odată cu încheierea acestei invesţii, mai multe spaţii administrative ale Spitalului Judeţean Timişoara vor fi transformate în cabinete de consultaţii, de chirurgie şi de ginecologie.

Proiectul de extindere al Unităţîi de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Judeţean Timişoara, transformă această secţie în cea mai modernă din vestul ţării.

Foto: Dani Amariei

Recomandările noastre

Cele mai citite articole