Șoselele din Timiș sunt pline de șoferi beți și drogați la volan. Polițiștii rutieri au dat 629 de amenzi, dintre care peste 400 pentru viteză

În acest weekend, polițiștii rutieri au acționat în Timiș pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente și mai ales pentru depistarea conducătorilor auto care circulă sub influența alcoolului și substanțelor psihoactive.

Polițiștii au legitimat peste 800 de persoane și au controlat 754 de autovehicule. Au fost efectuate 463 de testări cu aparatul etilotest și 50 cu aparatul drugtest.

„În urma activităților efectuate, polițiștii au aplicat 629 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor rutiere, conform O.U.G. 195/2002R, dintre acestea 403 fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Au fost reținute 58 de permise de conducere și retrase 17 certificate de înmatriculare”, transmite IPJ Timiș.

Polițiștii au constat 17 infracțiuni rutiere, dintre care: 6 pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere; 2pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat; 4 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului; 5 pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Sâmbătă, 9 iulie, în jurul orei 21:00,  polițiștii din Lugoj au oprit pentru control în localitatea Drăgoiești, un autovehicul condus de un bărbat de 35 de ani, care se afla sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Afost întocmit dosar penal.

Tot sâmbătă, 9 iulie, în jurul orei 23:50,  polițiștii rutieri au oprit pentru control pe strada Tudor Vladimirescu din Timișoara, un autovehicul condus de un bărbat de 29 de ani, care se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drugtest a rezultat o valoare pozitivă la THC-5. A fost întocmit dosar penal.

Duminică, 10 iulie, în jurul orei 17:30,  polițiștii lugojeni au oprit pentru control pe strada Țesătorilor din Lugoj, un autovehicul condus de un bărbat de 20 de ani, care se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drugtest a rezultat o valoare pozitivă la THC-5. Totodată, polițiștii au constatat că  tânărul nu deținea permis de conducere. A fost întocmit dosar penal.

Tot duminică, 10 iulie, în jurul orei 20:00,  polițiștii din Sânnicolau Mare au oprit pentru control în localitatea Variaș, un autovehicul condus de o femeie de 35 de ani, care se afla sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal.

Tot ieri, 10 iulie, în jurul orei 21:30,  polițiștii din Sânnicolau Mare au oprit pentru control pe strada Grănicerilor din Sânnicolau Mare, un autovehicul condus de un bărbat de 20 de ani, care se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drugtest a rezultat o valoare pozitivă la canabis. A fost întocmit dosar penal.

Tot în 10 iulie, în jurul orei 00:30,  polițiștii Serviciului Rutier Timiș au oprit pentru control pe DJ 691, un autovehicul condus de un bărbat de 20 de ani, care se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drugtest au rezultat valori pozitive la canabis și cocaină. A fost întocmit dosar penal.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole