Sorin Grindeanu anunță că încep lucrările la tunelurile pentru urși de la Holdea – costă 1.8 miliarde de lei, licitația fiind câștigată de firma Spedition UMB a celebrului Dorinel Umbrărescu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că în următoarele două săptămâni va începe lucrul pe sectorul Margina-Holdea aflat între judeţele Timiş şi Hunedoara pe traseul autostrăzii A1. Potrivit ministrului, proiectarea este aproape de finalizare, urmând să înceapă efectiv lucrările pe cei aproximativ 10 kilometri.

În următoarele două săptămâni o să înceapă lucrul în zona Margina-Holdea, pe zona de tunele de urşi. Compania e aproape de finalizare cu proiectarea. Termenul de finalizare al proiectării e undeva la final de noiembrie. Din discuţiile pe care le-am avut cu conducerea companiei, de săptămâna viitoare, maxim în două săptămâni vor începe să aducă utilaje”, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, vineri, într-o conferinţă de presă, la Timişoara.

În luna octombrie 2022 a fost semnat contractul cu asocierea S.C. Spedition UMB S.R.L. – S.C. Tehnostrade S.R.L. – S.C. SA & PE Construct S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o. În 5 decembrie 2022 s-a dat ordinul pentru începerea proiectării pentru care au fost alocate 9 luni.

Finalizarea tronsonului lipsă din autostrada A1 Lugoj – Deva, de 9,13 km, este una dintre cele mai aşteptate lucrări de infrastructură mare pentru vestul ţării, în condiţiile în care drumul naţional DN68A este cel mai tranzitat din zonă, mereu aglomerat, pe care şoferii îl folosesc în lipsa segmentului de autostradă.

Noua bucată de autostrada va avea două ”tuneluri pentru urşi”, ce vor măsura, însumat, 2,13 km de tunel forat. Acestea vor fi formate din două galerii unidirecţionale cu câte o cale de circulaţie pe fiecare, cu platforma de 11,25 m. Odată finalizat şi acest segment lipsă,se va putea merge neîntrerupt pe autostrada de la Timişoara până la Sibiu.

Costul lucrărilor se ridică la 1.826.845.634,11 lei fara TVA, bani europeni.

Râul Bega Veche – refăcut pe 20 km printr-un proiect european de peste 27 de milioane de lei

Proiectul de renaturare a unui tronson de pe râul Bega Veche continuă și în 2023. Este vorba despre proiectul “𝐼̂𝑚𝑏𝑢𝑛𝑎̆𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑟𝑒𝑎 𝑏𝑖𝑜𝑑𝑖𝑣𝑒𝑟𝑠𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑖 ℎ𝑎𝑏𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑎𝑐𝑣𝑎𝑡𝑖𝑐𝑒 𝑠̦𝑖 𝑟𝑖𝑝𝑎𝑟𝑖𝑒𝑛𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑐𝑟𝑒𝑠̦𝑡𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑐𝑜𝑛𝑒𝑐𝑡𝑖𝑣𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑖 𝑙𝑎𝑡𝑒𝑟𝑎𝑙𝑒 𝑎…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole