Secția ATI cu paturi Covid de la Spitalul de Copii din Timișoara a fost redeschisă

Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara va redeschide de la 1 septembrie secția secția ATI cu cele patru paturi COVID, cu toate că deocamdată nu au existat solicitări.

Anunțul a fost făcut de către directorul medical al Spitalului de Copii, Mihai Gafencu. Medicul mai precizează că unitatea a asigurat din noiembrie anul trecut aistența în terapie intensivă, fiind intubate atât cazuri din judeţ cât şi din restul ţării, cazurile grave la copii, care să necesite internare în ATI, fiind rare.

“Spitalul de Boli Infecţioase ‘Victor Babeş’ a ţinut şi el pacienţi COVID pediatrici, pentru că au şi ei secţie de pediatrie, şi noi am avut doar cazurile de terapie intensivă, unde avem patru paturi şi unde am intubat şi cazuri din ţară, nu doar din judeţ, pentru că sunt rare cazurile grave. La fel se întâmplă şi acum, cu remarca faptului că Spitalul de Boli Infecţioase nu mai doreşte să-şi extindă paturile la copii. Aşteptăm valul acesta, care cu mutaţia virală nu dă cazuri grave la copii, ci infectează mai mulţi. De aceea (cei de la Spitalul ‘Victor Babeş’, n.r.) au zis că au nevoie de paturi şi atunci, Spitalul Judeţean cu Secţia de Pediatrie şi-a asumat un număr de 25 de paturi, dar nu va fi nevoie de atâtea, iar noi redeschidem de miercuri secţia de ATI, separând etajele de Chirurgie pediatrică cu cele patru paturi pentru cazurile grave”, precizează Mihai Gafencu la Radio Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole