„Sate în siguranță” – campanie a polițiștilor pentru creșterea gradului de siguranță în mediul rural

Polițiștii din Timiș desfășoară în această perioadă campania „Sate în siguranță”, pentru creșterea gradului de siguranță în mediul rural. Scopul campaniei îl constituie creșterea nivelului de informare al copiilor, părinților și membrilor din comunitate asupra necesității implicării în prevenirea și combaterea oricărei forme de abuz, respectiv creșterea gradului de conștientizare a efectelor negative ale acestuia.

Astfel, în săptămâna 15-19 noiembrie., polițiștii din cadrul I.P.J. Timiș, au desfășurat un maraton de activități informative-preventive în 17 localități din mediul rural din județ, pe linia prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului și a prevenirii violenței domestice și a agresiunilor sexuale asupra minorilor.

„A fost aleasă această perioadă de desfășurare a activităților deoarece ziua de 19 noiembrie este Ziua Internațională de prevenire a abuzului asupra copilului, aceasta fiind marcată prin tragerea unui semnal de alarmă referitor la faptul că, an de an, milioane de copii suferă și trec prin diverse forme de abuz fizic, emoțional sau chiar sexual. Polițiștii au desfășurat activități de informare a comunității despre rolul important pe care îl are în prevenirea cazurilor de abuz și neglijare asupra copiilor. Totodată, împreună cu lucrători din cadrul Biroului de Siguranță Școlară și cu reprezentanții D.G.A.S.P.C. Timiș, au fost efectuate deplasări în județ, la mai multe școli, purtându-se discuții, fizic sau on-line, cu peste o mie de copii. În cadrul întâlnirilor avute, polițiștii au explicat tuturor, cât de grave și dureroase pot fi urmele unui abuz și cât de important este ca el să nu fie ascuns, ci să se apeleze la sprijinul specialiștilor”, transmite IPJ Timiș.

Campania „Sate în siguranță” se desfășoară până la finalul lui decembrie.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole