Salve de tun, subofițeri, ofițeri, generali și surori medicale ca în Primul Război Mondial, de Ziua Timișoarei

În 3 august se sărbătorește Ziua Timișoarei. Anul acesta se împlinesc 102 ani de la intrarea în oraș a trupelor române aflate sub conducerea colonelului Virgil Economu, marcând astfel momentul în care în Banat s-a instaurat administrația românească.

Asociația Eugeniu de Savoya va reconstitui un moment istoric, oferind astfel timișorenilor posibilitatea de a admira soldați, subofițeri, ofițeri, generali și surori medicale echipați așa cum erau în Primul Război Mondial și asa cum au fost când au intrat în Timișoara.

„Dorim aducem un omagiu tuturor militarilor români care au luptat pentru țară, inclusiv surorilor medicale, cu trimitere simbolică la Regina Maria. Vom depune coroane de flori la bustul colonelului Virgil Economu și la Monumentul Eroilor Români din Parcul Central, apoi vom trece în formație prin Piețele Victoriei, Libertății și Unirii. Avem acum și un tun (replică) din cele folosite în lupte în Primul Război Mondial, cu care intenționăm să tragem o salvă în Piața Unirii”, transmite Asociația Eugeniu de Savoya.

Programul începe în 1 august, de la orele 19:30 și se încheie la 22:45 odată cu defilarea cu torțe. De asemenea, Asociația Eugeniu de Savoya a anunțat că au început demersurile pentru a-și schimba denumirea în Asociația pentru Reconstituiri Istorice Timișoara.

„Având în vedere faptul că în spectacolele noastre vom reprezenta de acum și armata română, am luat măsura schimbării denumirii asociației din Eugeniu de Savoya în asociația pentru Reconstituiri Istorice Timișoara – procesul de schimbare aflându-se în derulare. Prin urmare, dragi prieteni, vă invităm să vă alăturați tuturor celor care depun eforturi de organizare ale manifestărilor dedicate orașului, pentru a sărbători împreună cu bucurie Ziua Timișoarei”, mai transmite asociația.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole