Ruși prinși în timp ce încercau să intre în țară cu autocolante de viză false la Vama Moravița

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Moravița au depistat trei cetățeni din Rusia care au încercat să intre în România în baza a trei autocolante de viză false.

În 1 decembrie, la Punctul de Trecerea a Frontierei Moravița s-a prezentat la controlul de frontieră, pe sensul de intrare în țară, un cetățean rus, la volanul unui autoturism înmatriculat în Polonia. Alături de acesta mai călătoreau alți trei conaționali, o femeie și doi bărbați, în calitate de pasageri.

La controlul de frontieră cei trei pasageri au prezentat pentru control pașapoartele rusești în care aveau aplicate autocolantle de viză care purtau însemnele Autorităților din Italia. Existand suspiciuni cu privire la condițiile de formă și fond ale autocolantelor de viză aplicate în pașapoarte, s-a procedat la verificarea amănunțită a acestora cu ajutorul mijloacelor tehnice din dotare.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că cele trei autocolante nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false. În legătură cu cele constatate, sus numiții declară că nu au cunoștință despre faptul că aceste colante de viză sunt false. Lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun și totodată a fost propusă instituirea măsurii de nepermitere a intrării pe teritoriul național pentru o perioadă de 5 ani pentru fiecare persoană„, transmite Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara

Recomandările noastre

Cele mai citite articole