România, țara gunoaielor. Peste 16 tone de deșeuri, constând în îmbrăcăminte uzată, depistate la vamă

Poliţiştii de frontieră bihoreni împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Bihor nu au permis intrarea în ţară a unui mijloc de transport încărcat cu 16.320 de kilograme de deșeuri constând în îmbrăcăminte uzată, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente necesare importului.

În data de 31.08.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român, în vârstă de 37 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri costând în îmbrăcăminte uzate de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat  cu deșeuri de îmbrăcăminte uzate, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul de deşeuri. În total, vehiculul transporta 16.320 de kilograme de deşeuri.

În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.

Pagube produse de furtună în Timiș

Furtuna a produs pagube în mai multe localități din Timiș. Pompierii au fost solicitați pentru degajarea mai multor copaci căzuți pe carosabil sau pe mașini sau să scoată apa dintr-un…

Incendiu devastator la Recaș

În seara zilei de 18 octombrie 2021, în jurul orei 23, a avut loc un puternic incendiu la o miriște din Calea Bazoșului, care s-a extins pe o suprafață mare….

Recomandările noastre

Cele mai citite articole