Relatare inedită. Nicolae Oprea, fost vicepreședinte al CJ Timiș: “Seceta…omoară cu zile! Cucuruzul nostru vrea sa mai trăiască!”

Fostul vicepreședinte al CJ Timiș, Nicolae Oprea, specialist în sectorul agricol, deplânge lipsa precipitațiilor și arată pârjolul existent pe hotarele județului.

“Am trecut printre holdele din Sânmihaiu Roman-Diniaș-Peciu Nou și mai in colo Giulvăz etc. Combinele își făceau treaba, secerând grâul de pe sute și sute de ha; floarea soarelui se forțează sa-și arate „pălăria zâmbind la soare! Numai porumbul, parca sta trist, cu fata răsucită și frunze deja arse! Se simte puternic lipsa apei in sol! Crăpăturile brăzdează fata pământului, secătuindu-l de puteri! Si pentru a fi totul și mai aspru a început apariția spicului, iar de legat nu este legat nimic!”, relatează Nicolae Oprea.

Poate, totuși vom avea noroc! Vor veni și ploile!

“Cucuruzul nostru vrea sa mai trăiască! Acuma este încă prea tânăr sa moara! Dar singur nu poate lupta cu “distrugătorul culturilor -SECETA”! Păcat pentru munca depusă și banii investiți! Poate, totuși vom avea noroc! Vor veni și ploile! Pentru unele plante ar putea fi prea târziu! Dar unele rezista și vor mai diminua tristețea și îngrijorarea truditorilor pământului Doamne ai grija si de noi! Plantele, odată cu viața ,nu au nici o vina!!!”, spune fostul vicepreședinte al CJ Timiș și director al Direcției Agricole Timiș.

“Adidași” falși depistați la vamă

“Adidași” falși depistați la vamă Un şofer de cetăţenie turcă este cercetat penal după ce a fost depistat de inspectorii vamali ai Direcţiei Regionale Vamale (DRV) Timişoara că transporta cu…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole