Primele două autobuze electrice galben-negru au sosit la Timișoara. Dominic Fritz: din februarie vom putea circula cu ele

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, anunţă că au sosit primele două autobuze electrice din lotul celor 44 achiziţionate de Ministerul Dezvoltării printr-un proiect european. Alte două mijloace de transport vor ajunge în curând. Autobuzele vor intra pe traseu din luna februarie.

Primele două autobuze au ajuns în seara asta la Timişoara. Încă două sunt pe drum şi le aşteptăm să ajungă în câteva zile. În ianuarie urmează probe şi verificări tehnice, instruirea personalului, recepţia şi înmatricularea autobuzelor. Dacă nu sunt probleme tehnice, din februarie, vom putea circula cu ele. În total, sunt 44 de autobuze electrice cumpărate prin fonduri europene, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării. Cu fonduri europene schimbăm toată flota de transport public: 150 de autobuze electrice, tramvaie şi troleibuze”, a scris, Dominic Fritz, pe Facebook. 

Cele 44 de autobuze electrice pentru Timişoara, având fiecare lungimea de 18 metri, costă, împreună cu 15 staţii de încărcare rapidă şi 44 de staţii de încărcare lentă, 193 de milioane lei cu TVA.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a început demersurile pentru cumpărarea lor pe bani europeni încă din februarie 2019, dar prima licitaţie a eşuat. În vara lui 2021, în august, a fost anunţat câştigătorul licitaţiei care a fost reluată, firma Karsan Otomotiv Sanayi Ve Ticaret AS din Turcia, şi a fost semnat contractul cu Primăria Timişoara.

Recent, primarul Dominic Fritz a anunţat că a fost aprobată cererea de finanţare prin PNRR pentru alte 55 de mijloace de transport noi electrice pentru Timişoara.

Noile autobuze au ca şi culori galben şi negru, ele nu mai sunt alb-violet la fel ca celelalte mijloace de transport în comun care curculă acum la Timişoara. Fosta administraţie a ales iniţial culorile alb-violet, însă actuala administraţie a decis să le schimbe în galben-negru.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole