Primarul PNL din Ghiroda, Ionuț Stănușoiu, susținut de Alin Nica, pierde bătălia pentru șefia Asociației Comunelor din Timiș

Președintele PNL Timiș, Alin Nica, mai pierde o bătălie politică importantă.

Liberalii sperau ca după câștigarea alegerilor la Consiliul Județean prin Alin Nica să pună mâna și pe Asociația Comunelor din Timiș, care a fost condusă până acum câteva lui de primarul PSD de la Mănăștiur, Ionel Curuți.

Având nevoie de susținere înainte de alegerile locale, Alin Nica a promis că îl va impune la conducerea ACOR Timiș pe primarul liberal de la Tomești, Costel Medelean, care de altfel a și participat în faza inițială la negocierile privind realizarea alianței pe județ cu USR+, dovadă că era un primar influent în partid.

Însă, așa cum s-a întâmplat în mai multe cazuri, Alin Nica și-a încălcat cuvântul dat și i-a tras țeapă primarului din Tomești, având ca nou obiectiv susținerea primarului din Ghiroda, Ionuț Stănușoiu, care conduce o primărie mai mare și mai bogată.

În prima rundă a alegerilor din cadrul ACOR Timiș, de acum câteva luni, au intrat în competiție primarul PSD de la Șag, Flavius Roșu și primarul PNL, Ionuț Stănușoiu care au întrunit un număr egal de voturi, așa că nu a putut fi ales niciun președinte al asociației.

La a doua rundă de alegeri și după multe luni de negocieri, în care a fost vehiculat și numele primarului de la Becicherecu Mic ca posibil șef al primarilor, au intrat primarul PNL de la Ghiroda, Ionuț Stănușoiu și primarul PSD de la Birda, Marius Stoian.

Câștig de cauză a avut social-democratul care va conduce Asociația Comunelor din Timiș în următorii patru ani, alături de Flavius Roșu de la Șag, care a fost ales ca prim-vicepreședinte.

Liberalii care au mers pe mâna lui Alin Nica au pierdu lamentabil și mai au așadar de așteptat până să aibă un cuvânt de spus în ACOR Timiș, probabil până PNL Timiș va avea un președinte adevărat și nu o caricatură teleghidată.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole