Primăria Timișoara mai acordă Băncii Mondiale 50.000 de euro pentru un studiu, destinat viitorului spital municipal

Primarul Dominic Fritz anunță că municipalitatea, împreună cu Banca Mondială, vor realiza un studiu de prefezabilitate pentru un viitor spital municipal. Costul va fi de 100 de mii de euro din care BM va suporta jumătate.

“Am început ziua de astăzi, având discuții cu reprezentanții diviziei de investiții în dezvoltare a Băncii Mondiale – IFC, despre colaborarea noastră pentru viitorul Spital Municipal al Timișoarei. După mai bine de jumătate de an de negocieri și discuții, astăzi am primit la Timișoara o delegație de nouă experți IFC cărora le-am prezentat planurile noastre pentru un nou spital municipal care să adune în același sediu, secțiile împrăștiate în totul orașul ale actualului Municipal și să furnizeze pacienților servicii medicale de înaltă calitate. Împreună cu viceprimarul Ruben Lațcău, city managerul Matei Creiveanu, arhitectul-șef Gabriel Almăjan și directorul Spitalului Municipal, Daniel Malița am condus delegația IFC la locația viitorului campus medical pentru Spitalului Municipal, lângă aeroportul Cioca, în zona de nord a orașului, unde în prezent elaborăm o strategie coerentă de dezvoltare, care va cuprinde și servicii medicale și spitalicești“, a declarat Dominic Fritz.

Consiliul Local va fi chemată să parafeze înțelegerea

“În urma discuțiilor, am agreat cu delegația că IFC va întocmi un studiu de prefezabilitate pentru viitorul spital și va suporta jumătate din costurile elaborării acestei documentații, în valoare de 100.000 euro. În cel mai scurt timp, vom introduce în Consiliu Local un memorandum de colaborare cu această prestigioasă instituție financiară și ne apucăm de treabă. De altfel, Primăria Timișoara investește sume importante în infrastructura de sănătate a Timișoarei și avem în lucru construcția unui nou centru de recuperare la Spitalul Victor Babeș, o nouă clădire a Clinicii de Balneo, ne apropiem de finalizarea noii clădiri a Spitalului Louis Țurcanu și anul acesta vom începe construcția unei noi maternități în zona Căii Bogdăneștilor“, a mai precizat primarul.

Reamintim că Primăria Timișoara are deja un acord cu Banca Mondială (BM), prin care instituţia financiară va furniza municipiului o strategie de termoficare şi de eficientizare energetică pentru viitor, dar şi un plan pentru restructurarea şi retehnologizarea Colterm.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole