Primăria Timișoara a semnat contractul pentru proiectarea lucrărilor la Colegiul Henri Coandă. Viceprimarul USR Ruben Lațcău: reducem emisiile de CO2

Primăria Timișoara a semnat contractul pentru proiectarea lucrărilor la Colegiul Henri Coandă. Proiectul prevede panouri solare și reabilitare termică.

“Astăzi, primăria a semnat contractul de proiectare pentru reabilitarea a 5 corpuri de clădire de la Henri Coandă. Proiectul este unul de eficientizare energetică, deci vorbim despre montarea unui termosistem pentru a izola fațada, înlocuirea tâmplăriei vechi cu termopan, montarea de panouri solare, schimbarea instalațiilor termice și electrice și a rețelei de distribuție apă. De aceste schimbări vor beneficia aproximativ 700 de elevi și 69 de angajați ai instituției. Lucrările vizează clădirea colegiului (inclusiv laboratoarele), internatul, atelierul, cantina și sala de sport. Reducem consumul de energie electrică și termică a clădirilor și ne așteptăm la o reducere de aproximativ 52% (312,4 tone) din echivalentul de emisii de CO2 pe an“, a declarat Ruben Lațcău.

Investițiile în educație prevăzute pentru 2022 se ridică la 123 de milioane de lei

“În 2022 propunem o alocare de 123 de milioane de lei pentru investiții în educație. Sunt conștient că sunt multe clădiri care au avut probleme din cauza instalațiilor extrem de vechi precum și din cauza lipsei izolației termice, ele fiind mai vulnerabile în timpul acestei crize energetice pe care o traversăm cu toții. Pe aceste clădiri vrem să le reabilităm cât mai repede. Imediat ce avem proiectul tehnic, trecem la licitația pentru execuție. Valoarea contractului este 280 de mii lei (TVA inclus). Durata de realizare a proiectării va fi de 6 luni, iar ulterior, proiectantul va asigura asistență tehnică pentru 2 ani“, a mai precizat viceprimarul USR al Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole