Primăria Timișoara a câștigat procesul pentru un spațiu ultracentral cu un fost deputat: acesta câștiga 1.500 de euro lună dintr-o subînchiriere ilegală

Primarul Timișoarei Dominic Fritz a prezentat în luna martie a acestui an cazul fostului deputat PMP Timiș, Cornel Sămărtinean, despre care spune că s-a îmbogățit pe spatele primăriei.

“Cum te îmbogățești pe spatele proprietăților orașului în câțiva pași simpli: În 2001, Primăria Timișoara închiriază un spațiu comercial din zona ultracentrală a orașului, mai exact pe str. Alba Iulia, unei firme deținute de un cunoscut politician local.  În 2016, firma politicianului cere acordul primăriei să subînchirieze acest spațiu. Și îl primește. Legal, decizia ar fi trebuit să treacă de votul Consiliului Local, dar mai-marii zilei au decis să nu se mai încurce cu astfel de detalii. Astfel, totul a fost făcut pe șest, pe semnătura administratorului public de atunci și în baza acordului Comisiei pentru spații cu altă destinație. Astfel, firma politicianului plătește primăriei o chirie lunară de 580 de euro, iar subînchirează  micului antreprenor local care chiar folosește spațiul cu suma de 2.000 de euro plus TVA/lună. De patru ori mai mult. Fără să miște un deget“, dezvăluia la vremea respectivă primarul Timișoarei.


Acum, Dominic Fritz spune că Primăria Timișoara a câștigat un proces legat de acest aspect.

“Azi am câștigat în instanță împotriva unui politician local care, cu maxim tupeu, a vrut să ne oblige să-i închiriem în continuare un spațiu ultracentral în niște condiții ridicole. Scriam acum câteva săptămâni despre un spațiu comercial al primăriei pe Alba Iulia care a fost închiriat la un preț de nimic firmei unui politician local, care l-a subînchiriat unui mic antreprenor. La un preț de patru ori mai mare decât chiria pe care o plătea la primărie. Cu acordul explicit al conducerii primăriei de atunci.  Din această tranzacție, de pe proprietatea primăriei, a făcut un profit aproape 1.500 de euro lunar, din 2016 încoace, doar din semnarea unor hârtii. Când am decis să scoatem la licitație închirierea acestui spațiu a urmat un scandal în Consiliul Local, cu politicienii locali pe care îi cunoașteți, care apărau din răsputeri aceste practici și cu multe argumente așa-zis juridice ne explicau de ce nu putem face licitație. Și, bineînțeles nu putea să lipsească procesul: firma politicianului local ne-a dat în judecată ca să prelungim contractul cu încă 5 ani Victoria de astăzi în instanță mă încurajează să continui lupta pentru patrimoniul orașului și pentru banii care trebuie să intre în bugetul local. Ideea că proprietatea statului e a nimănui și poate fi prăduită după bunul plac nu mai e de actualitate la Timișoara“, a anunțat astăzi Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole