Prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu se face de râs a doua oară. Primăria Timișoara are de plătit doar 500 de lei pentru neregulile din Parcul Civic

Prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu se mai face o dată de râs. Controalele derulate de echipe mixte ale Direcției Agricole, Direcției de Sănătate Publică și Gărzii de Mediu s-au încheiat cu o amendă pentru neregulile găsite pe două parcele din Parcul Civic. Primăria Timișoara are de plătit doar 500 de lei.

Amenda aplicată a fost de 10.000 de lei, dar pentru că prevederile legale dau posibilitatea de a se plăti jumătate din amenda minimă, Primăria Timișoara a reușit să plătească doar 500 de lei. Adică jumătate din minimul de 1000 de lei, amendă prevăzută pentru problemele constatate.

Mihai Ritivoiu, prefectul de Timiș, a anunțat astăzi că scopul controalelor nu a fost acela de a se da amenzi, ci de tăiere a buruienilor de prin oraș.

„Înainte de începerea controlului prin parcurile din Timişoara, i-am chemat pe membrii comisiei mixte de control. Le-am spus că nemulțumirea locuitorilor Timişoarei este tot mai vocală, că acest lucru se vede în presa locală şi națională, că există ambrozie crescută şi căpuşe prin iarbă. Le-am mai spus că intenția mea nu este neapărat să dăm amenzi, ci să dinamizăm activitatea primăriei şi să dăm populației un semnal de implicare. Ca dovadă, din momentul imediat ulterior anunțului de control, a început o frenezie a tăierii de iarbă şi de buruieni prin oraş. Controlul este gata. A fost aplicată o amendă în valoare de 10.000 lei şi au fost impuse măsuri, unele cu termen 01 iulie, altele cu caracter permanent. Am să continui să urmăresc starea spațiilor verzi. Avem 50.000 de copii în Timişoara, care au tot dreptul să se bucure în siguranță de spațiile verzi!”, spune Ritivoiu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole