Prefectul de Timiș s-a prezentat în fața noului consul al Republicii Federale Germania la Timișoara

Prefectul județului Timiș, Zoltan Nemeth, a avut, la Instituția Prefectului, o întrevedere cu Excelența Sa Regina Lochner, noul consul al Republicii Federale Germania la Timișoara.

TIMIȘOARA – 11 august

Instituția Prefectului Județului Timiș a primit prima vizită oficială a Excelenței Sale, de când a început mandatul.

În cadrul întrevederii, Excelența Sa a punctat importanța dezvoltării relațiilor dintre Germania și România, atât în ceea ce privește domeniul economic, dar și în ceea ce privește învățământul.

Prefectul județului Timiș a precizat că există „o foarte bună dezvoltare” a mediului de afaceri din Timișoara, la ora actuală având 414 societăți comerciale cu capital mixt româno – german, iar 768 societăți cu capital integral german. Societățile comerciale germane din județul Timiș au peste 50.000 de angajați.

“Totodată, în ceea ce privește puternicele legături ale județului nostru cu Germania, acestea sunt mijlocite de existența la Timișoara a Centrului Cultural German și a Consulatului Republicii Federale Germania, instituții care ne-au fost alături și ne-au sprijinit în organizarea mai multor evenimente culturale organizate în Timișoara. Legăturile consolidate în timp, schimbul permanent de valori culturale, intelectuale și materiale au determinat existența unei relații speciale între România și Germania, între Germania și județul Timiș, bazată pe prietenie și și pe o viziune comună asupra viitorului în context european”, se arată într-un comunicat al Prefecturii.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole