Polițistul de la Giroc implicat în scandalul imobiliar a fost trimis în judecată. DNA nu dă încă numele parlamentarilor implicați

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Aurelia Gîrd, la data faptei agent de poliție în cadrul Postului de Poliție Giroc, județul Timiș, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.

“În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt: în perioada anterioară datei de 09 august 2021, inculpatul Gîrd Aurelian, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 13.000 euro, pentru ca, prin intermediul a doi parlamentari, acești bani să fie remiși ulterior unui judecător din București. Inculpatul susținea că, în schimbul acestei sume de bani, magistratul ar fi urmat să pronunțe o hotărâre favorabilă în cadrul unui proces civil care avea ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafețe de teren (10,8 ha situate pe raza comunei Giroc) la care ar fi fost îndreptățită familia martorului. În contextul menționat mai sus, la data de 12 august 2021, în sediul postului de poliție Giroc, inculpatul ar fi primit suma de 64.500 lei, echivalentul a 13.000 euro. Cu aceeași ocazie, inculpatul Gîrd Aurelian a mai pretins de la martor, pentru sine, suprafața de 2.000 mp teren intravilan în localitatea Giroc, precum și suprafața de 20.000 mp teren intravilan situat în aceeași localitate, pentru “colaboratorii” polițistului care urmau să rezolve și să decidă punerea în posesie a terenului respectiv. Terenurile mai sus menționate urmau să fie transferate după ce se obținea punerea în posesie. De menționat este faptul că, la o simplă consultare a „Studiului de piață privind valorile minime ale imobilelor din județul Timiș – 2021” identificat pe site-ul http://www.unnpr.ro/files/expertize2021/CNPTimisoara/Studiu_de_piata_Timis_2021.pdf, a rezultat că terenurile pretinse ar valora cel puțin 2.440.000 euro (110 euro/mp). În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii față de inculpat. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“, se arată într-un comunicat al DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiș cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole