Polițiștii rutieri din Timișoara au lăsat 15 șoferi fără permise de conducere. S-au dat și 44 de amenzi

Polițiștii rutieri au acționat marți, 28 iunie, în intervalele orare 09:00-12:00 și 17:00-20:00, pe principalele artere din Timișoara, în vederea creșterii gradului de disciplină rutieră, prevenirii activităților infracționale, precum și pentru creșterea vizibilității elementului polițienesc în mediul stradal.

Polițiștii au controlat 109 autoturisme și au legitimat 127 de persoane, fiind efectuate 61 de testări cu aparatul etilotest și 12 testări cu aparatul DrugTest.

În urma activităților efectuate au fost aplicate 44 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor rutiere, în valoare de 9.652 de lei. De asemenea, au fost reținute 15 permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.

Polițiștii fac și câteva recomandări șoferilor:

Recomandăm conducătorii auto să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice, să circule cu atenţie, să respecte semnalizarea rutieră şi semnalele poliţiştilor rutieri.

Dacă vă simțiți obosiți, opriți autovehiculul într-o parcare special amenajată și odihniți-vă. Luați pauze ori de câte ori simțiți prezența stării de oboseală.

Nu conduceți singuri pe distanțe lungi!

Nu uitați, atitudinea preventivă vă poate salva din multe situaţii neplăcute!

Recomandările noastre

Cele mai citite articole