Polițiștii locali verifică în continuare cum sunt gestionate deșeurile rezultate din construcții pe șantierele din Timișoara

Polițiștii locali au continuat să verifice zonelor unde se desfășoară șantiere în oraș. Astfel, s-a constatat că unii constructori încalcă grav legislația în domeniu, motiv pentru care au aplicat sancțiuni pe măsură.

Anul acesta au fost aplicate 59 de amenzi la șantierele care nu au respectat legislația privind gestionarea deșeurilor. Spre exemplu, ca urmare a verificărilor efectuate în ultima perioadă au fost aplicate șapte amenzi sancțiuni pentru încălcarea prevederilor HCL 189/2020 și alte două amenzi în baza Legii 211/2011. Un caz mai aparte a fost constatat de polițiștii locali pe str Calea Dorobanților unde o societate comercială a primit o amenda în valoare de 30.000 lei pentru mizeria de pe șantierul pe care îl gestiona.

„Poliția Locală Timișoara atrage atenția ca atât persoanele juridice, dar și persoanele fizice să se informeze și să ia toate măsurile legale privind gestionarea deșeurilor din construcții, astfel evitând aplicarea de sancțiuni contravenționale, mai ales că aceste verificări rămân în atenția polițiștilor locali”, transmite Poliția Locală Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole