Polițiștii din Timiș, prezenți la datorie în această perioadă

Zilele acestea, în perioada sărbătorilor Pascale, peste 200 de polițiști vor acționa zilnic in județul Timiș pentru ca aceasta sărbătoare să fie celebrată în liniște și siguranță.

Astfel că, efectivele care vor fi prezente în teren vor acționa atât pentru prevenirea, descurajarea și combaterea faptelor antisociale, cât și pentru creșterea gradului de siguranța rutieră, aceștia folosind aparatele radar, aparatele etilotest și DrugTest, în vederea depistării șoferilor care încalcă regulile de circulație. De asemenea, polițiștii vor fi prenzenti și în zona lăcașurilor de cult pentru prevenirea oricăror incidente, astfel încât fiecare cetățean să se bucure de aceste sărbători.

„Având în vedere că este o perioadă aglomerată, pentru că cetățenii încă mai au cumpărături de făcut, vă recomandăm să fiți vigilenți, să manifestați o atenție deosebită asupra banilor pe care îi aveți asupra dumneavoastră, asupra bunurilor de valoare, astfel încât să nu deveniți victime ale infracțiunilor. Dacă plecati la drum către destinațiile alese, în vederea petrecerii minivacanței, conduceți prudent, respectați regulile de circulație și nu vă grăbiți, întrucât este important să ajungeți în siguranță la destinație și să sărbătoriți alături de cei dragi”, transmite IPJ Timiș.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice, să reducă viteza de deplasare în zonele cu circulaţie intensă, să circule cu prudenţă sporită  în momentul când trec pe lângă grupuri de pietoni, să nu oprească autovehiculele în apropierea lăcaşelor de cult şi să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră.

Polițiștii din Timiș recomandă câteva sfaturi utile pentru această perioadă:

• nu luaţi asupra dumneavoastră sume mari de bani;

• păstraţi banii și portofelul în geantă, borsetă sau într-un buzunar inaccesibil, şi nu în buzunarul de la spatele pantalonilor;

• dacă sunteţi într-un loc aglomerat nu ţineţi poşeta lateral sau în spatele dumneavoastră. Ţineţi-o la vedere, cât mai strâns, sub braţ.

• mare atenţie când constataţi că fiind într-un spațiu aglomerat, persoane străine se ciocnesc din greşeală de dumneavoastră. Aceştia pot fi uneori hoţi, iar “coliziunea” este regizată;

• dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase căutaţi să vă schimbaţi locul;

• când staţi la rând, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit;

• nu ezitaţi să luaţi atitudine atunci când sunteţi martorul unei infracţiuni.

Dacă vă deplasaţi după lăsarea întunericului, evitaţi zonele izolate sau neiluminate şi purtarea ostentativă a bijuteriilor, pentru a nu deveni victimele tâlhăriilor!

Dacă părăsiţi locuinţele în această perioadă, asiguraţi-vă că aţi încuiat bine uşile şi ferestrele, iar dacă locuiţi la curte, manifestaţi atenţie şi la anexele gospodăreşti şi locurile unde adăpostiţi păsările şi animalele!

Pietonilor le recomandăm să circule pe trotuare, să traverseze strada numai prin locurile special amenajate trecerii pietonilor, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu staţioneze pe partea carosabilă.

Nu uitați, atitudinea preventivă vă poate salva din multe situaţii neplăcute!

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Recomandările noastre

Cele mai citite articole