Polițiștii din Lugoj la vânătoare de șoferi indisciplinați

O nouă acțiune de verificare a șoferilor care circulă pe drumurile din Lugoj. Acțiunea care s-a desfășurat în două etape sâmbătă dimineață și sâmbătă spre duminică noaptea, a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere, menținerea climatului de ordine publică, combaterea ilegalităților în domeniul silvic, prevenirea activităților comerciale ilicite, prevenirea braconajului și pentru prevenirea infectării cu Covid 19.

Astfel, în cadrul acțiunii au fost legitimate 243 de persoane, verificate 157 de autovehicule,  controlați șapte paznici, verificate 53 de societăți comerciale și aplicate 141 de sancțiuni contravenționale în valoare de 30.200 de lei. Polițiștii au efectuat 16 testări cu aparatul etilotest.

Pentru nerespectarea normelor rutiere au fost date 108 de amenzi și au fost reținute trei permise de conducere și retrase patru certificate de înmatriculare. Au fost date patru sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 și 16 pentru nepurtarea măștii de protecție.

De asemenea, polițiștii au depistat un bărbat din comuna Știuca, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 1,1 mc material lemnos fără a deține documente legale de proveniență. Bărbatul a fost primit o amendă în valoare de 1.000 de lei și materialul lemnos a fost confiscat.

Oamenii legii au mai prins și un bărbat, care își conducea mașina cu o îmbibație alcoolică de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost intocmit dosar penal pentru infracțiunea comisă.

Acest gen de acțiuni vor continua și în zilele următoare.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole