Polițiștii cu ochii pe șoferi. Unul era beat, altul nu avea carnet, mașina neînmatriculată și plăcuțe false

Sâmbătă, în intervalul orar 14:30-21:30 polițiștii Serviciului Rutier Timiș împreună cu poliţiştii Biroului Rutier Timișoara au desfășurat o acțiune în cadrul proiectului ,,ROADPOL Safety Days”, destinat conștientizării șoferilor cu privire la riscurile la care se expun, atunci când nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile la volan.

Astfel, oamenii legii au acționat atât în Timișoara, cât și în anumite localități din mediul rural. Au fost verificate peste 150 de autoturisme și s-au aplicat 55 de contravenții în valoare de 18.870 lei. De asemenea, au fost reținute cinci permise de conducere și retrase patru certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au constatat patru infracţiuni la regimul circulației. Astfel, polițiștii au oprit pentru control o mașină condusă de un bărbat de 40 de ani, pe strada Bătrână din Sânandrei. Bărbatul nu avea permis de conducere. Totodată, autoturismul era neînmatriculat și avea aplicate plăcuțe cu număr fals de înmatriculare. A fost întocmit dosar penal pentru cele 3 infracţiuni.

De asemenea, un bărbat în vârstă de 61 de ani a condus un autoturism în localitatea Sânmihaiu German, fiind sub influenta alcoolului. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea comisă.

Acțiunile vor continua și în perioada următoare.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole